UZNEMIRUJUĆI VIDEO

Smrtonosni selfi: Žena pala sa 27. sprata zgrade dok se slikala

Njen pad snimili su radnici koji su radili na obližnjem objektu

Telegraf.rs

14.10.2018

Sandra Manuela Da Kosta Maćedo (Costa Macedo, 27) umrla je od posljedica pada s balkona sa 27 sprata zgrade u Panama Sitiju u istoimenoj državi. Njen pad sa zgrade "Luksor tauer" snimili su radnici koji su radili na obližnjoj zgradi, piše "Corriere della Sera".

Učiteljica i majka dvoje djece sjedila je na ogradi balkona jer je htjela napraviti selfi uz pomoć štapa za slikanje, ali je izgubila ravnotežu i pala u ambis. Radnici su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali ženi nije bilo spasa. Teorija policije, za sada, je da je Portugalka izgubila ravnotežu jer je počeo puhati jak vjetar. 

Na snimku se vidi žena koja sjedi na ogradi, okrenuta leđima, djeluje da se htjela uhvatiti za ogradu, a potom slijedi njen pad. I dok pada, u ruci drži štap za selfije. Na snimku se čuje radnik koji govori da je žena luda što sjedi gore, a zatim paničnim glasom počinje da viče da žena pada.

Prema nedavnoj studiji, od 2011. do 2017. godine čak 259 ljudi poginulo je u pokušaju da napravi selfi na ekstremnim mjestima, od nepristupačnih litica do željezničkih pruga. Većina smrtnih slučajeva dogodila se na vrhovima planina ili na rijekama i u jezerima, otkriva studija koju je objavio "Journal of Family Medicine and Primary Care". Broj smrtnih slučajeva odnosi se samo na potvrđene slučajeve, ali bi ukupan broj mogao biti i veći. 

Pogledajte kako je nesretna žena pala:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.