BEOGRAD

Huligani demolirali klub i palicama tukli goste

Za brutalan napad u "Beton Hali" do sada su uhapšeni Miloš Hrkman, Marko Čičković i Predrag Košprdić

Članovi bande huligana

Blic

14.10.2018

Huligani koji su u subotu uvečer upali u klub "Komitet" u Beton Hali drvenim i metalnim palicama tukli goste kluba i demolirali lokal, pripadnici su grupe okupljene oko Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, ekskluzivno saznaje "Blic".

Za brutalan napad u "Beton Hali" do sada su, kako je "Blic" objavio, uhapšeni Miloš Hrkman (25), Marko Čičković (24) i Predrag Košprdić (25), koji su dio njegove ekipe. Sva trojica dobro su poznata policiji zbog nasilničkog ponašanja i bave se osiguravanjem više lokala u Beogradu.

Svi uhapšeni zbog ovog vandalskog čina povezuju se sa navijačkom grupom "Janjičari", grupom navijača Partizana. Konkretno, odani su i "pod kontrolom" Belivuka. I ostali huligani, čije se hapšenje uskoro očekuje, povezani su također sa njim.

Uhapšeni huligani koji su divljali po klubu i brutalno tukli goste i lomili inventar u policiji su utihnuli i brane se šutnjom. Njima je nakon saslušanja određen pritvor.


Potpuno demolirali klub

Huligani su u subotu oko ponoći naoružani pištoljima i drvenim i metalnim palicama, obučeni u crno i sa fantomkama preko glave, upali su u dupke pun klub i počeli da uništavaju sve pred sobom.

Preplašeni gosti u panici su se krili ispod barskih stolova i po ćoškovima kluba kako bi se zaštili od brutalnih udaraca razjarene grupe. Huligani, svi u crnom i većina sa fantomkama na glavama ili kapuljačama, flašama, stolovima i stolicama gađali su preplašene goste kluba koji je otvoren samo veče prije toga.

Veljko Belivuk (32), jedan je od vođa navijačke podgrupe "Janjičari", koji hapšen je zbog sumnje da je ubio Vlastimira Miloševića, 30. januara u centru Beograda. On je inače pripadnik osiguranja različitih beogradskih klubova i splavova, sudovima i policiji dobro poznat po nasilničkom ponašanju.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.