PRESUDA

Miroslavu Šarencu 14 godina za ubistvo supruge i punice

Šarenac je 4. septembra 2017. po devet puta izbo nožem nevjenčanu suprugu Branku i punicu Obradinu Šimšić

Odvoženje tijela nastradalih žena

B. CERIĆ

15.10.2018

Miroslav Šarenac (52) iz Rogatice osuđen je u Okružnom sudu u Istočnom Sarajevu na 14 godina zatvora zbog ubistva nevjenčane supruge Branke (54) i punice Obradine Šimšić (80), koje je izmasakrirao nožem. Objavi presude prisustvovao je optuženi Šarenac.

Pozvao policiju

Prema presudi, zločin se desio 4. septembra prošle godine u kući Šimšića u selu Omar kod Višegrada. Nožem je po devet puta izbo Branku i Obradinu i obje su preminule usljed teških povreda i obilnog krvarenja. Šarenac je potom pozvao policiju i sačekao da dođu po njega.

Obrazlažući presudu Vijeća, sutkinja Zinaida Husić navela je da je Šarenac zločin počinio svjesno i da je htio to da uradi pa se ne radi o ubistvu namah. Na strani optuženog Vijeće nije pronašlo nikakve posebno olakšavajuće okolnosti za blažu kaznu.


Kuća strave u selu Omar kod Višegrada

Motiv za zločin nije naveden, a  mještani sela Omar ispričali su nakon ovog dvostrukog ubistva da ne znaju da li se Šarenac ranije svađao sa suprugom i njenim roditeljima i zašto je to učinio.

Svi su tada pričali da ga poznaju kao mirnog čovjeka, koji se nije družio s komšijama.

Izbjegao smrt

Šarenac i Branka dugo su bili zajedno i neko vrijeme su živjeli u Rogatici, odakle je Šarenac rodom. Šarenac je radio u pilani i nisu imali djece.

Mještani kažu da je Brankin otac Obrad Šimšić, koji je pobjegao, izbjegao sigurnu smrt. Porodica nastradalih upućena je na parnicu radi naknade štete, a strane imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Republike Srpske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.