UŽAS U SRBIJI

Kćerka ubijene starice danima plakala i ponavljala jednu rečenicu: Majko, nađi mi muža ili si mrtva...

Mještani su čak predlagali njihovom rođaku da obiđe G. P. i njenu majku, govoreći da tu nešto "nije kako treba"

Ilustracija

Alo. rs

16.10.2018

G. P. sam viđala posljednjih mjeseci, bila je u teškom psihičkom stanju i plakala je često! U suzama je ponavljala: "Nekome će pasti glava!", ali niko je nije ozbiljno shvatao. Žalila se da ju je kćerka maltretirala. Kod majke je došla nekoliko mjeseci i tražila da joj nađe muža, priča mještanka sela Kočetin, gdje je uhapšena G. P. (62) zbog sumnje da je brutalno ubila majku N. (80), koja se, navodno, bavila vlaškom magijom!

Kako se saznaje, tragedija se dogodila u nedjelju ujutro, kada je jedan mještanin Kočetina našao nago tijelo N. pored puta. Prema riječima izvora lista "Alo", starica je pronađena s krvavom glavom, a sumnja se da je čak zadavljena. Za brutalan zločin sumnjiči se njena kćerka, koja je u policiji priznala zločin.

- G. P. je polila benzinom majku, htjela je da je zapali! Nesretna starica je istrčala iz kuće, ali je G. P. uspjela da je stigne. Pretpostavlja se da je starica prvo izudarana, pa zadavljena. Mještani pričaju da su njih dvije bile u lošim odnosima. G. P. je govorila svima da joj se majka bavi vlaškom magijom. Bila je kivna na nju zbog toga. Tijelo je pronašao komšija na seoskom putu, dok su u njihovoj kući zatečene spaljene stvari, što ukazuje na to da je ona pokušala da zapali majku još u kući - navodi izvor.

- G. P. nisam dugo vidio. Živjela je u Petrovcu na Mlavi, a prije nekoliko mjeseci je došla kod Nadežde. Bila je veoma čudna! Vidjelo se da je u teškom stanju. U suzama je ponavljala da će ''nekome pasti glava". Stalno je nekuda žurila i bila rasijana. Žalila se da je njena vanbračna kćerka, koja živi u Petrovcu na Mlavi, tuče i maltretira. Izgleda da je i sama bila žrtva nasilja! Ljudi su joj govorili da ide u Centar za socijalni rad, ali je nju više interesirala udaja - kaže poznanica G. P. i dodaje: 

''Tražila je da joj majka nađe muža. Htjela je pošto-poto da se uda, valjda zbog novca... Ima troje djece u Petrovcu na Mlavi, koja su kod njenog bivšeg partnera. Svi smo vidjeli da joj nije dobro. Mještani su čak predlagali njihovom rođaku da obiđe G. P. i njenu majku, govoreći da tu nešto "nije kako treba". On je otišao kod njih, ali ne znam šta je tamo zatekao - ispričala je žena iz Kočetina koja je poznavala G. P.

Kao motiv ubistva mnogi spominju vlašku magiju, ali poznanica G. P. to negira.

- Ma kakvi, to su samo tračevi! Pričalo se da se N. time bavi, ali ja u to ne vjerujem! N. je bila dobra, poštena i vrijedna žena. Poznavala sam je veoma dobro - tvrdi ona.

G. P. je određeno zadržavanje do 48 sati, dok je N. tijelo prebačeno na obdukciju da bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.