NAPASNI POHOTNIK

Nisam masturbirao, samo sam se mazao i mazao...

Priznajem, došao sam na neoznačenu FKK plažu, nisam peder, volim nudizam, plaža je sa svih strana zaštićena, baš se moraš potruditi da vidiš

Incident na opatijskoj plaži

Novi list

16.10.2018

Robert Krištović (31) iz Svetog Ivana Zeline nepravomoćno je osuđen na deset mjeseci zatvora zbog krivičnog djela napada na službenu osobu na jednoj opatijskoj plaži. 

Inkriminacija koja je Krištovića teretila zbila se prošle godine početkom jula na jednoj od opatijskih plaža. Dok se kupao na jednoj od nepristupačnijih plaža, jedan dio kupača zatekao ga je da masturbira, pa mu je prišao policijski službenik, tada izvan službe, upozorivši ga da se ipak nalazi na javnoj plaži. No, napao je policajca i u naguravanju bacio u more.

S obzirom na to da se Krištović nalazio u istražnom zatvoru od kraja prošle godine, sutkinja Brankica Grgurić u kaznu mu je uračunala vrijeme provedeno u pritvoru, pet i po mjeseci, oslobodivši ga plaćanja troškova sudskog postupka.

Krištović od početka poriče da je učinio ono za što se tereti, tvrdio je i da nije fizički napao policajca. Na kraju dokaznog postupka tokom kojeg su ispitani policijski službenici i žena koja je i prijavila neugodan slučaj na plaži, odbranu je iznio i sam optuženik.

– Sunčao sam se nag i tako to. Nikome nije smetalo, bila je i jedna Austrijanka u toplesu. Bilo je i nekih radnika, svi punoljetni koji su mi svašta govorili i dobacivali kao: "Vidi ovog manekena!" Tada sam se obukao, popio vode i vratio se. Čuo sam neku žensku kako viče da će zvati policiju, da nije ovo Zrće, psujući me. Ja sam se samo sunčao, mazao leđa, glavu, trbuh, tako sam namazao i genitalije, nisam masturbirao, samo sam se mazao i mazao, a ta žena je mislila da se samozadovoljavam. I onda su došli ti navodni policajci u civilu. Taj prvi me počeo ganjati, nije se ni predstavio, htio se tući sa mnom, ja ga nisam bacio u more. Priznajem, došao sam na neoznačenu FKK plažu, nisam peder, volim nudizam, plaža je sa svih strana zaštićena, baš se moraš potruditi da vidiš.

Terete me za masturbiranje, pa to je prekršaj, a napad ne priznajem, nije tačno da sam ga napao. Ovo je smiješan slučaj, ja sam sitna ribica i znam da će se vjerovati državnim službenicima, ovo je montirani proces protiv mene. Proveo sam u zatvoru 5,5 mjeseci kao da sam kriv. Nemam novaca za advokata, inače, ne bih ostao ni mjesec u zatvoru, ali Bog mi je dao pamet pa se mogu sam braniti - kazao je tokom iznošenja odbrane optuženi Krištović.

Na pitanje sutkinje Grgurić je li policajac završio u moru, optuženi je potvrdno odgovorio. 

- Da, sav je bio u moru, trčao je za mnom, spotaknuo se i pao u more. Uspio me ćopiti za ruku, ja sam se istrgnuo i počeo bježati. Nisam ga stigao udariti i ne stoji da sam ga udario u prsa otvorenim dlanom. Izvinjavam se što ovako strastveno odgovaram, ali bio sam zbog ovoga u zatvoru - kazao je na kraju odbrane optuženi. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.