TUZLA Nastavljeno suđenje Damiru Mehiću Bibiju

Na zaštitare “Fleka” pucano tokom intervencije

Vidio sam kako jedna osoba puca u pravcu Denisa Rahmanovića, kazao svjedok Edin Ramić

E. SKOKIĆ
16.10.2018 23:13

Mehić: Prvooptuženi u predmetu

U nastavku suđenja Damiru Mehiću Bibiju, Amiru Mehiću, Amiru Lisičiću, Denisu Rahmanoviću i Mersedu Mehanoviću u Kantonalnom sudu Tuzla saslušani su svjedoci Edin Ramić, šef fizičkog osiguranja u zaštitarskoj agenciji “Flek”, i Damir Šabić, diplomirani ekonomista iz Tuzle.

Obukao uniformu

Ramić je rekao kako je kobnog dana 2013. godine dobio poziv od kolega koji su bili angažirani na otvaranju kafeterije “Sagitarijus”, da su dvojica muškaraca ušla u objekt bez pozivnice te da su ruku držali na torbicama, što im je proizvelo sumnju da im prijete vatrenim oružjem.

- Odmah nakon tog poziva obukao sam uniformu i krenuo ka preduzeću. U međuvremenu sam dobio informaciju kako su spomenuti muškarci napustili objekt. Formirali smo interventni tim i krenuli ka “Sagitarijusu”, kako bismo spriječili eventualno neki incident – ispričao je Ramić.

Detaljno je opisao ko je bio u interventnom timu, ko je zadužio oružje i u kojim se automobilima krenulo.

  • Specijalci jučer ispred zgrade Kantonalnog suda
    Specijalci jučer ispred zgrade Kantonalnog suda Foto: (A. Bajrić)

- Kada smo došli na parking kod „Merkatora“ formirali smo kolonu i krenuli ka “Sagitarijusu”. Na uglu zgrade “Titanic” u nas su pucali. Vidio sam kako jedna osoba puca u pravcu Denisa Rahmanovića. On se bacio ka njemu, na asfaltu su se začuli pucnji, da bi Denis povikao da je ranjen. Pritrčali smo u pomoć i odvezli ga na UKC Tuzla – kaže Ramić.

Glasna muzika

Svjedok Damir Šubić bio je među zvanicama na otvaranju kafeterije “Sagitarijus” 2013. Nije, kako je rekao, vidio učesnike pucnjave.

- Muzika je bila toliko glasna da sam u prvi mah pomislio da je vatromet. Kada su se ljudi počeli bacati oko mene pod stolove, to sam učinio i ja. Poslije deset minuta sam napustio objekt – rekao je Šubić.

Jake mjere sigurnosti

Svjedok Zoran Rebić je opravdao svoj izostanak, dok poziv za svjedočenje Izudinu Hadžiću nije dostavljen. Suđenje se nastavlja u petak. I jučerašnje suđenje, kao i prethodna, održano je uz jake mjere osiguranja.

NA VRH