CRNA GORA

Poznat identitet ubice 13-godišnjaka u Beranama

Sinan Imeri (19) uhapšen zbog sumnje da je zlostavljao i ubio dječaka

Privođenje Sinana Imerija

Vijesti.me

17.10.2018


Službenici Centra bezbjednosti Berane uhapsili su jučer Sinana Imerija (19) iz te općine, zbog sumnje da je ubio trinaestogodišnjeg sugrađanina.

Nestanak dječaka, čiji su roditelji izbjeglice s Kosova, prijavljen je prekjučer, a njegovo beživotno tijelo pronađeno jučer oko 11 sati u Limu, nadomak buvlje pijace. Tijelo je u vodi pronađeno nago, dok je odjeća bila na obali. Imeri je, također, izbjegao s Kosova.

- Službenici Uprave policije i Centra bezbjednosti Berane identificirali su i uhapsili S. I. (19) iz Berana, zbog sumnje da je ubio maloljetnu osobu muškog spola starosti 13 godina. Ovo krivično djelo rasvijetljeno je u kratkom roku... O svemu je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, koji će se izjasniti o kvalifikaciji počinjenog krivičnog djela iz oblasti krvnih delikata... Tijelo dječaka bit će upućeno na Odjeljenje sudske patologije radi vršenja obdukcije, piše u saopćenju policije.

Dječakov otac rekao je jučer “Vijestima” da postoje indicije da je njegovo dijete zlostavljano prije nego je ubijeno. On je podsjetio da je trinaestogodišnjak nestao u nedjelju i da od tada neprekidno tragaju za njim.


Tijelo dječaka pronađeno u Limu

Rekao je da su Romi i Egipćani s Kosova jučer organizirali masovnu potragu pored Lima i da su tada pronašli leš. Dječakov otac potvrdio je da je tijelo bilo golo, s povezom oko vrata i razbacanim stvarima.

“Vijestima” je nezvanično saopćeno da se porodica Imeri jučer sklonila iz grada, strahujući od osvete.

Dežurna državna tužiteljica Nada Bugarin naložila je obdukciju.

- Tek nakon odbukcije, koja će biti urađena u srijedu, Više tužilaštvo u Bijelom Polju će kvalificirati djelo - saopćeno je iz Višeg državnog tužilaštva.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.