PODGORICA

Maloljetnu kćerku fizički zlostavljao i prisiljavao na prosjačenje

Petnaestogodišnjakinja koja je u više navrata pretrpjela fizičko nasilje sklonjena u Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima

Zlostavljana u dužem periodu

Vijesti.me

17.10.2018

Policija je podnijela krivičnu prijavu protiv A. S. iz Podgorice zbog sumnje da je prisiljavao 15-godišnju kćerku na prosjačenja. Za A. S. je raspisana potjernica.

- Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su operativnim radom otkrili slučaj trgovine ljudima koja je izvršena na štetu maloljetne 15-togodišnje djevojčice prisiljavanjem na prosjačenje. Protiv oca djevojčice, koji je osumnjičen da je izvršio ovo krivično djelo, je podnijeta krivična prijava. Djevojčica je smještena u sklonište i osigurana joj je pravna zaštita. CB Podgorica je krivičnu prijavu protiv oca djevojčice, A. S., nadležnom tužiocu podnio danas, a krivičnom prijavom on se tereti da je na štetu svoje 15-togodišnje kćerke počinio krivično djelo trgovina ljudima, navodi se u saopćenju Uprave policije.

Dodaje se da je maloljetna djevojčica, identifikovana prije dva dana, na osnovu operativnih saznanja CB Podgorica i aktivnosti koje su policijski službenici potom preduzeli.

- Od djevojčice je uzeta izjava, a o prikupljenim saznanjima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici a potom i državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je i kvalifikovao djelo. Kriminalistička obrada koju su policijski službenici proveli upućuje na sumnju da se 15-godišnja djevojčica u dužem periodu, pod fizičkom silom, prijetnjom i prinudom od svog oca A. S., bavila prosjačenjem na teritoriju Podgorice, a za račun i interes svog oca i drugih za sada nepoznatih lica na čijoj se identifikaciji radi.

Navode da je djevojčica do sada u više navrata pretrpjela fizičko nasilje i da je iz sigurnosnih razloga sklonjena u Nacionalno sklonište za žrtve trgovine ljudima koje egzistira u okviru Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima.

 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.