CRNA GORA

Kućni zatvor za Kisić-Petrović, 50.000 eura plaća u humanitarne svrhe

Iako su nakon hapšenja iz policije saopćili da je Kisić spremala nečiju likvidaciju, ona je optužena samo za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija

Policija u kući slikarke pronašla oružje

Vijesti.me

18.10.2018

Slikarka Danijela Kisić-Petrović osuđena je na pola godine kućnog zatvora i novčanu kaznu, zato što je u njenoj kući u decembru prošle godine pronađen arsenal oružja.

Tako je sutkinja Nada Rabrenović prihvatila njenu nagodbu s tužilaštvom, kojom je odlučeno da Kisić nosi nanogicu (elektronska narukvica za nadzor) šest mjeseci i uplati 50.000 eura u humanitarne svrhe.

Slikarka je uhapšena 17. decembra prošle godine, nakon što je policija pretresom njene kuće u Baru pronašla hekler a dva okvira puna municije, škorpion sa tri okvira puna municije, revolver nepoznate marke u kome je bilo sedam metaka, više od 2.000 komada razne pištoljske municije, fantomku, lisice, gasni pištolj, pribor za čišćenje oružja...

Iako su nakon hapšenja iz policije saopćili da je Kisić spremala nečiju likvidaciju, ona je optužena samo za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Kisić je tvrdila da je oružje pronađeno u njenoj kući naslijedila od pokojnog strica, oficira Jugoslavenske narodne armije, koji je izbjegao iz ratom zahvaćenog područja, te da je samo iz emocije prema njemu čuvala sporno oružje.

Njen branilac Danilo Mićović je "Vijestima" rekao da je to da je ona pripremala nečiju likvidaciju "čista laž", da je ta krivična prijava odbačena, te da je u pitanju velika filantropkinja koja je odlučila da novac donira crnogorskim muzejima i galerijama.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.