SPUŽ

Osumnjičeni za ubistvo košarkaša Ljube Jovanovića štrajkuje glađu

Aleksandar Konatar od jučer odbija hranu i piće

Jovanović ubijen prije sedam godina na Cetinju

DAN

18.10.2018

Cetinjanin Aleksandar Konatar (28), koji je osumnjičen da je prije sedam godina na Cetinju ubio košarkaša Ljubomira Jovanovića, počeo je jučer ujutru štrajk glađu i žeđu u spuškom zatvoru.

Njegov brat Igor Konatar kazao je za “Dan” da Aleksandar od jučer, od 9.30, odbija hranu i piće u samici istražnog zatvora. Razlog za to je što je, prema zaključku njegovog advokata Borisa Marinovića, uhapšen bez ijednog dokaza.

- Naime, na osnovu iskaza do sada saslušanih svjedoka nisu potvrđene sumnje u krivicu moga brata. Ipak, njemu je pritvor određen kako ne bi utjecao na svjedoke ili pobjegao iz države,  rekao je Igor Konatar.

On je dostavio “Danu” bratovu izjavu u kojoj tvrdi da ga je policija uhapsila iz nemoći da otkrije pravog počinioca ubistva.

- Policija je 2013. privodila Aleksandra, kada su mu nudili da lažno svjedoči protiv tada osumnjičenog lica iz Pančeva, što je on odbio, tako da Aleksandar sumnja da je sada uhapšen iz osvete. Također, sumnja i da ovo hapšenje bez dokaza ima veze sa novim kadrovskim promjenama u Upravi policije,  kazao je Igor Konatar za “Dan”.

Osim Konatara, istražitelji za ubistvo Jovanovića sumnjiče i Nikolu Vuletića (34), za kojim se traga. Nakon hapšenja Konatara, održana je konferencija za medije na kojoj je rukovodilac Odsjeka za suzbijanje kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Aleksandar Bošković kazao je da policija traga za Vuletićem, koji je osumnjičen za saizvršilaštvo.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i portparol tog tužilaštva Lepa Medenica saopćila je tom prilikom da su protiv Konatara i Vuletića podnesene krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivična djela razbojništvo i ubistvo.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.