BANJA LUKA Bojan Milovanović ubijen u krvavoj tuči

Šrafcigerom uboden u vrat i sljepoočnicu

Uhapšeni su Goran Bilčar i Marko Mihajlović

Piše: O. MATAVULJ

Foto: Facebook


Bojan Milovanović (29) iz Bosanske Dubice ubijen je preksinoć u krvavoj tuči u centru Banje Luke, a zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu, uhapšeni su Goran Bilčar (28) iz Banje Luke i Marko Mihajlović (27) iz Trna kod Laktaša.  Kako saznajemo, Milovanović je u tuči dva puta uboden šrafcigerom. Prvo je uboden u vrat da bi mu ubica zatim zario šrafciger u sljepoočnicu, usljed čega je na mjestu ostao mrtav. 

Noćni provod

Krvavi obračun odigrao se u 3.15 sati kod parka “Kupusište” u ulici Nikole Pašića. Izvor blizak istrazi kaže da je svemu prethodio banalan verbalni sukob. No, kako su svi vinovnici tuče bili pod utjecajem alkohola, bezazlena svađa okončana je teškim zločinom.

  • Osumnjičeni Bilčar

    Osumnjičeni Bilčar


Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je Milovanović s društvom bio u noćnom provodu po Banjoj Luci, gdje su proslavljali završetak fakulteta jednog od drugova. Bili su u nekoliko noćnih klubova i oko tri poslije ponoći njih pet je automobilom Fiat došlo do pekare “Marcello” da nešto pojedu. Tu su se zatekli osumnjičeni Bilčar i Mihajlović, koji su, također, poslije noćnog provoda svratili u pekaru.

  • Osumnjičeni Mihajlović

    Osumnjičeni Mihajlović


- Milovanović je bio u društvu sa četvoricom mladića. Stajali su ispred pekare i pjevušili, a Bilčar im je, navodno, dobacivao nešto u stilu: “Jeste li vi neki orkestar?” Bilo je tu i drugog dobacivanja, koje je razljutilo Milovanovićevo društvo - pojašnjava izvor blizak istrazi.

Opći metež

On kaže da su Bilčar i Mihajlović sjeli u BMW 5 i krenuli prema parku “Kupusište”, a za njima je u Fiatu krenulo Milovanovićevo društvo. Zaustavili su se uporedo s njima i svađa se nastavila. Padale su teške riječi i psovke, a onda je nekoliko mladića izašlo iz vozila kako bi se obračunali. Došlo je do tuče i naguravanja, a zatim su jedni druge ganjali po ulici.

U tom općem metežu jedan od osumnjičenih je uzeo iz automobila šrafciger i njime nasrnuo na Milovanovića, koga je ubo u vrat i sljepoočnicu, usljed čega je na mjestu ostao mrtav. Bilčar i Mihajlović su potom pobjegli. Policija ih je na osnovu snimaka nadzornih kamera identificirala i obojica su uhapšena i sprovedena na daljnju kriminalističku obradu. Nezvanično saznajemo da je Bilčar osumnjičen kao direktni izvršilac ubistva, a više detalja bit će poznato po završetku istrage.

  • Mjesto krvavog obračuna u Banjoj Luci (Foto: O. Matavulj)

    Mjesto krvavog obračuna u Banjoj Luci (Foto: O. Matavulj)


Čisti dosjei

Informacija o ubistvu Bojana Milovanovića šokirala je cijelu Banju Luku, ali i Bosansku Dubicu, u kojoj je on radio kao osiguranje u banci te kao DJ u jednom od kafića. S druge strane, Marko Mihajlović bio je bajker i također je radio kao DJ u jednom lokalu u Drvaru, dok se Goran Bilčar bavio prodajom sportske opreme. Zanimljivo je da niko od njih nije prolazio kroz policijske evidencije i nemaju dosjee.

Više o temi

UHAPŠENA DVOJICA
U tuči u Banjoj Luci smrtno stradao 29-godišnjak
NA VRH