BANJA LUKA

Šrafcigerom uboden u vrat i sljepoočnicu

Uhapšeni su Goran Bilčar i Marko Mihajlović

Facebook

Piše: O. MATAVULJ

19.10.2018

Bojan Milovanović (29) iz Bosanske Dubice ubijen je preksinoć u krvavoj tuči u centru Banje Luke, a zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu, uhapšeni su Goran Bilčar (28) iz Banje Luke i Marko Mihajlović (27) iz Trna kod Laktaša.  Kako saznajemo, Milovanović je u tuči dva puta uboden šrafcigerom. Prvo je uboden u vrat da bi mu ubica zatim zario šrafciger u sljepoočnicu, usljed čega je na mjestu ostao mrtav. 

Noćni provod

Krvavi obračun odigrao se u 3.15 sati kod parka “Kupusište” u ulici Nikole Pašića. Izvor blizak istrazi kaže da je svemu prethodio banalan verbalni sukob. No, kako su svi vinovnici tuče bili pod utjecajem alkohola, bezazlena svađa okončana je teškim zločinom.


Osumnjičeni Bilčar

Prvi rezultati istrage ukazuju na to da je Milovanović s društvom bio u noćnom provodu po Banjoj Luci, gdje su proslavljali završetak fakulteta jednog od drugova. Bili su u nekoliko noćnih klubova i oko tri poslije ponoći njih pet je automobilom Fiat došlo do pekare “Marcello” da nešto pojedu. Tu su se zatekli osumnjičeni Bilčar i Mihajlović, koji su, također, poslije noćnog provoda svratili u pekaru.


Osumnjičeni Mihajlović

- Milovanović je bio u društvu sa četvoricom mladića. Stajali su ispred pekare i pjevušili, a Bilčar im je, navodno, dobacivao nešto u stilu: “Jeste li vi neki orkestar?” Bilo je tu i drugog dobacivanja, koje je razljutilo Milovanovićevo društvo - pojašnjava izvor blizak istrazi.

Opći metež

On kaže da su Bilčar i Mihajlović sjeli u BMW 5 i krenuli prema parku “Kupusište”, a za njima je u Fiatu krenulo Milovanovićevo društvo. Zaustavili su se uporedo s njima i svađa se nastavila. Padale su teške riječi i psovke, a onda je nekoliko mladića izašlo iz vozila kako bi se obračunali. Došlo je do tuče i naguravanja, a zatim su jedni druge ganjali po ulici.

U tom općem metežu jedan od osumnjičenih je uzeo iz automobila šrafciger i njime nasrnuo na Milovanovića, koga je ubo u vrat i sljepoočnicu, usljed čega je na mjestu ostao mrtav. Bilčar i Mihajlović su potom pobjegli. Policija ih je na osnovu snimaka nadzornih kamera identificirala i obojica su uhapšena i sprovedena na daljnju kriminalističku obradu. Nezvanično saznajemo da je Bilčar osumnjičen kao direktni izvršilac ubistva, a više detalja bit će poznato po završetku istrage.


Mjesto krvavog obračuna u Banjoj Luci (Foto: O. Matavulj)

Čisti dosjei

Informacija o ubistvu Bojana Milovanovića šokirala je cijelu Banju Luku, ali i Bosansku Dubicu, u kojoj je on radio kao osiguranje u banci te kao DJ u jednom od kafića. S druge strane, Marko Mihajlović bio je bajker i također je radio kao DJ u jednom lokalu u Drvaru, dok se Goran Bilčar bavio prodajom sportske opreme. Zanimljivo je da niko od njih nije prolazio kroz policijske evidencije i nemaju dosjee.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.