CRNA HRONIKA

Sestre iz Osijeka u dogovoru izvršile samoubistvo

Prije dva mjeseca se isti slučaj desio i u Zadru

SRNA

20.10.2018

Dvije sestre iz okoline Osijeka, čija su tijela nedavno pronađena u moru kod otoka Ugljana, prema svemu sudeći, u dogovoru su izvršile samoubistvo, kažu u Županijskom tužilaštvu u Zadru.

Na mjestu događaja pronađeni su dokazi koji upućuju na to da su planirale da sebi oduzmu život, a pronađeno je i pismo iz kojeg je jasno da su donijele zajedničku odluku da će to uraditi, pišu hrvatski mediji.

Prema novim informacijama, sestre su se ubile tako što su na sebe stavile naprtnjače i torbe pune kamenja te ušle u more. Obdukcija, koja je obavljena jučer, utvrdila je da su dvije sestre u pedesetim godinama preminule usljed utapanja.

Prije dva mjeseca u Zadru su dvojica prijatelja izvršila samoubistvo. Istragom je tada utvrđeno da su dvojica najboljih prijatelja, od 22 i 23 godine, izvršila samoubistvo tako što su se zatvorili u automobil u šumi na Musapstanu, te u vozilo proveli ispušne plinove.

U autu su pronađene plastične vrećice kojima su začepljeni svi otvori u, a na auspuh je bila spojena plastična cijev. Bili su obučeni u ležernu odjeću sa sunčanim naočalama.

Na mjestu nesreće nije pronađen alkohol, a mladići, navodno, nisu bili ni pod utjecajem opijata. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.