TUZLA

Bivša supruga Mirse Švicarca tvrdi da ima amneziju

Jelena Hribar-Hadžić decidno kazala da je u rukama Damira Mehića vidjela oružje

Detalj sa jednog od ranijih ročišta

Piše: E. SKOKIĆ

20.10.2018

U nastavku suđenja Damiru Mehiću Bibiju, Amiru Mehiću, Amiru Lisičiću, Denisu Rahmanoviću i Mersedu Mehanoviću u Kantonalnom sudu Tuzla saslušani su svjedoci Izudin Kuduzović, Milica Ikanović, Ervin Džinić, Zaim Mušović, Jelena Hribar-Hadžić i Nedim Kurtić.  

Pružio pomoć

Svjedok Ervin Džinić, uposlenik zaštitarske agencije “Flek”, naveo je kako je kritične noći kad je ubijen Ervin Džinić, a teško ranjeni Amir i Nail Hodžić te Denis Rahmanović, radio kao osiguranje na otvorenju kafeterije “Sagitarijus”.

- Mirso Švicarac, Emir Džinić i još jedna osoba htjeli su da uđu u “Sagitarijus”, ali nisu imali pozivnice. Bahato su se ponašali, psovali su nam i prijetili. O tome sam u nekoliko navrata obavijestio svog šefa Edina Ramića, koji je poslao pojačanje. U vrijeđanju je prednjačio Emir Džinić - kaže svjedok Ervin Džinić, koji se u vrijeme pucnjave, zajedno s ostalim kolegama, sklonio na sigurno.

Nedim Kurtić, stomatolog iz Lukavca, opisao je kako je u trenucima pucnjave tragao za svojim petogodišnjim sinom, koji je bio s njim u objektu. Neka žena ga je, priča on, sklonila na sigurno, a onda je Kurtić izašao iz objekta i pružio prvu pomoć jednom od teško povrijeđenih muškaraca. Zaim Mušović, koji je, također, bio u objektu, nije fizički mogao vidjeti ko je pucao.

Izudin Kuduzović, čiji je brat vlasnik “Sagitarijusa”, ispričao je kako je kritične noći izašao iz lokala te da je sa Mersedom Hadžićem popio piće. Kako tvrdi, ništa nije ukazivalo na to da će biti problema te je i zaštitarima “Fleka” rekao da se ne brinu. No, nekoliko trenutaka poslije, došlo je do pucnjave, a ni Kuduzović, kao i svi do sada saslušani svjedoci, nisu vidjeli ko je pucao.

Na koncu je saslušana Jelena Hribar-Hadžić, bivša supruga Merseda Hadžića, zvanog Mirso Švicarac, koja je rekla kako je s balkona zgrade u kojoj živi, vidjela Damira Mehića kako u ruci nosi oružje koje je bilo umotano u neku tkaninu. Njeni iskazi dati prije pet godina nisu se slagali u nekim dijelovima, ali je ona decidno tvrdila kako je u rukama Damira Mehića vidjela oružje umotano u tkaninu.

- Imam fotografsko pamćenje i u detalje mogu opisati ko je gdje stajao te noći - rekla je ona.

Prisni odnosi

Na pitanja o njenom bivšem suprugu Hadžiću, rekla je kako ima amneziju, ali ne i medicinski potvrđenu te da se ne želi sjećati detalja iz tih godina života. I Mersed Hadžić je svjedok Tužilaštva, ali mu u dva navrata pozivi nisu uručeni zbog neuredne dostave.

- Naša zajednička kćerka je s njim u kontaktu. Preko mene mu ne možete uputiti poziv za svjedočenje - rekla je Hribar-Hadžić, koja je istaknula kako su njen bivši suprug te braća Mehići prije petnaestak godina bili u prisnim prijateljskim odnosima.


Mirso Švicarac: Nije mu uručen poziv

Hribar-Hadžić: Ne želi da se sjeća nekih detalja iz života

Boravio na Jahorini

Svjedokinja Milica Ikanović bila je recepcionarka u hotelu “Vučko” na Jahorini, gdje je u januaru 2018. uhapšen Damir Mehić Bibi.

- Na recepciji su se prijavili muškarac, žena i maloljetno dijete. Imali su urednu rezervaciju i, zajedno s kolegicom, provela sam njihove podatke kroz knjige – kazala je Milica Ikanović.


Optuženi Damir Mehić Bibi

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.