ISTRAGA

Mozaik krvavog zločina istražitelji sklapaju od forenzičkih dokaza

Na vještačenju dva noža, čekić, krvava odjeća pronađena na smetljištu, kao i forenzički tragovi s tijela

U kući pronađena dva ugljenisana tijela

Piše: D. PUCAR

20.10.2018

Bugojanac Narcis Mekić, nakon što je krajem septembra uhapšen zbog ubistva i pljačke starice Ankice Krstanović (75) te dvojice prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23), s kojima je, navodno, počinio pljačku, do danas nije progovorio ni riječ, saznaje “Dnevni avaz”.

Preliminarni rezultati

Od hapšenja i određivanja pritvora on se brani šutnjom pa policiji, u nedostatku priznanja, nije ostalo ništa drugo nego da dijelove mozaika ovog nezampaćenog krvavog pohoda sklapa od forenzičkih dokaza, kojih u ovom stravičnom slučaju ima mnogo.

Tako su po hitnoj proceduri u Centar za forenziku Federalne uprave policije (FUP) u Sarajevu poslati dokazi, među kojima su dva noža i čekić, krvava odjeća, kao i forenzički tragovi pronađeni na tijelima ubijenih.

Istražitelji očekuju da dokazi potvrde ono što su pokazali preliminarni rezultati istrage - da je trojac nakon pijanke najprije provalio u kuću nesretne starice, gdje su se Mekić i Seferović, navodno, nožem iživljavali na nesretnoj ženi, koju su potom ubili i opljačkali.

Zapalio kuću

Nakon dolaska u kuću u ulici Kovačuša i svađe prilikom podjele plijena, Mekić je drugim nožem ubio Meškina, nakon čega je zapalio kuću kako bi prikrio dokaze. Seferović je umro od trovanja dimom, a potom i izgorio.

Od izvora bliskog istrazi saznajemo da se Mekić nakon zločina presvukao kod prijatelja te da je u lokalnim kafanama nastavio piti do sitnih sati.


Narcis Mekić: Počinio trostruko ubistvo

Čekaju nalaz obdukcije

Policija je još u početku istrage na smetljištu pronašla krvavu odjeću, za koju smatra da pripada Narcisu Mekiću, a u kućama i oba noža s tragovima krvi, kao i krvavi čekić. Tada je kod Mekića pronađen i novac. Interesantno je da istražitelji još nisu dobili službeni nalaz obdukcije tijela, koje su obavljene na Odjelu za patologiju tuzlanske bolnice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.