PODGORICA

Nova vještačenja zbog smrti porodilje

Tužilaštvo poduzima mjere i radnje da bi se rasvijetlila smrt Ulcinjanke Naide Alović

Alović: Preminula odmah nakon što je rodila djevojčicu

Vijesti.me

22.10.2018

Više državno tužilaštvo u Podgorici moglo bi narediti dodatna vještačenja da bi se rasvijetlila smrt porodilje Naide Alović (32) iz Ulcinja, saznaju “Vijesti”.

Alović je preminula u noći između 1. i 2. maja u Kliničkom centru, nekoliko sati nakon što je rodila djevojčicu.

Državna tužiteljica i portparol Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica potvrdila je “Vijestima” da je ta institucija dobila medicinsku dokumentaciju u slučaju ''Alović'' koju su ranije tražili.

Na osnovu te dokumentacije, kaže Medenica, bit će donesene naredbe za neophodna vještačenja i eventualno poduzete druge radnje u cilju utvrđivanja okolnosti nastanka smrti.

Trudnoća kod Alović odvijala se normalno sve do šest dana pred smrt, kada se ljekarima u ulcinjskom porodilištu požalila na bolove u dnu stomaka. Pregledana je i zbog ultrazvučno potvrđene oskudne količine plodove vode i mogućeg prijevremenog porođaja upućena je u barsku bolnicu, a nakon toga prebačena za Podgoricu.

Porodila se više od mjesec prije predviđenog termina. Komplicirani operativni zahvat nakon porođaja nije uspio.

Više državno tužilaštvo u Podgorici ranije je formiralo predmet povodom smrti porodilje i tokom izviđaja, nakon ekshumacije tijela, donijelo naredbu za obdukciju koju su obavili vještak sudsko-medicinske struke i patolog.

- Nakon obavljene ekshumacije i obdukcije tijela, tužilaštvu je dostavljen nalaz s mišljenjem da je smrt kod N. A. prirodna i da je nastupila usljed iskrvarenja. Tužilaštvo će u daljnjem toku postupka, nakon što mu bude dostavljena cjelokupna medicinska dokumentacija na ime N. A., putem sudsko-medicinskog vještačenja utvrditi sve relevantne činjenice i okolnosti koje su prethodile nastupanju smrti - ranije je saopćila Medenica “Vijestima”.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.