VELIKA BRITANIJA

Djed zlostavljao unuku i slao joj jezive poruke: Kada je otkrila njegove gadosti, doživjela je novi šok

Sud ga je proglasio krivim za šest prekršaja povezanih sa seksualnom aktivnošću sa djetetom, pa ga je osudio na 15 mjeseci zatvora

Edvards: Podlo iskoristio to što se nije slagala s porodicom

Index.hr

22.10.2018

Žena iz Velike Britanije, koju je kao tinejdžerku seksualno zlostavljao njen djed, odlučila je da podijeli sa javnošću poruke koje joj je slao. 

Ispričala je kako ju je djed Džozef Edvards (Joseph Edwards) zlostavljao od njene 13. godine, a tek ju je nekoliko godina kasnije njen partner nagovorio da progovori o svemu i pedofila prijavi policiji.

Žena koja danas ima dvoje djece bila je samo 13-godišnja djevojčica koja je imala problema u porodici, kada je  dejed počeo da je seksualno zlostavlja. Ispričala je kako je on iskoristio njeno neslaganje sa porodicom pa se predstavio kao neko ko će uvijek biti tu za nju da bi tu situaciju kasnije podlo iskoristio. 

Godinama poslije, kada je već bila odrasla i dobila djecu, ispričala je priču o zlostavljanju svom partneru koji ju je nagovorio da prijavi djeda. Tada je otkrila i ogavne poruke koje joj je slao, pa je sve ispričala i porodici, ali kako kaže, iako im je pokazala poruke, neki članovi porodice joj i dalje nisu vjerovali, javlja Sun. 

U nizu poruka djed pedofil joj je govorio razne grozote.

- Toliko te jako volim, zbog tebe mi srce zastaje - pisao joj je. 

- Uradi to samo zbog mene, ok? Želim te na sve načine, ok? - bila je samo jedna od gnusnih poruka, a potom se nižu i brojne druge.

- Želim biti sretan samo sa tobom i ni sa kim drugim. Žao mi je, ne mogu prestati, toliko te volim - jedna je od poruka.

- Ne mogu te izbaciti iz misli. Oprosti jer te volim toliko, jednostavno si toliko zgodna, ok? - još je jedna od njegovih poruka.

Kako javlja Sun, porodica je ostala uz 69-godišnjeg zlostavljača tokom suđenja na sudu u Liverpulu. Sud ga je proglasio krivim za šest prekršaja povezanih sa seksualnom aktivnošću sa djetetom, pa ga je osudio na 15 mjeseci zatvora.


Nakon suđenja, žrtva je za jedan lokalni liverpulski portal poručila da je imala posebnu vezu sa djedom koji ju je slušao kada ostatak porodice nije bio tu za nju, prenosi Index.hr.

- Ali kada mi je bilo 15 godina, počeo je da me ljubi. Još se sjećam njegovog jezika, bilo je grozno. Tada je pokušao da stavi svoje ruke između mojih nogu i da me dira tamo - dodala je i ispričala da se najveći dio zlostavljanja događao u njegovom automobilu dok ju je vozio na dnevne izlete.

- Uvijek smo išli u Sautport u njegovom autu. Naša putovanja su uvijek bila jako tajnovita. Za njih nikada nisam smjela da kažem baki ili bilo kome iz porodice. A uvijek smo išli u Sautport i uvijek njegovim automobilom gdje se događala većina zlostavljanja - ispričala je.

Njen djed sada je i u registru seksualnih prestupnika u koji će biti upisan sljedećih deset godina, a dobio je i petogodišnju zabranu prilaska unuci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.