KRIMINAL

Vođa "škaljaraca" Jovica Vukotić negirao krivicu, novinari uputili protestno pismo

Tužilaštvo optužnim prijedlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora

Arhiv

Antenam.net

23.10.2018

Jovica Vukotić, kojeg mediji nazivaju "vođom škaljarskog klana", negirao je danas krivicu za falsificiranje pasoša.  Vukotić se na početku suđenja pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu kratko izjasnio da nije kriv za djelo za koje ga terete, a potom su tužilaštvo i odbrana iznijeli uvodne riječi. 

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je sudu optužni prijedlog protiv Jovana Vukotića, kojim ga tereti za produženo krivično djelo falsificiranje isprave za koje je zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do pet godina zatvora.

Tužilaštvo optužnim prijedlogom traži da ga sud osudi na godinu i po zatvora.

Vukotićevi advokati su u uvodnim riječima tvrdili da su njihovom branjeniku prekršena ljudska prava, da djelo nije počinio u Srbiji i da je jedini cilj tužilaštva u ovom postupku da on bude u pritvoru.

Prethodno je u pratnji pripadnika žandarmerije sa fantomkama na glavama iz pritvora priveden u sud u Katanićevoj ulici, gdje su ga u hodniku čekali brojni prijatelji i djevojka.

Kako je suđenje zakazano u maloj sudnici, samo su dva novinara, od desetak prisutnih, uspjela da lično prisustvuju ovom suđenju.

Zbog toga su novinari koji su ostali ispred sudnice upravi Drugog osnovnog suda uputili protesno pismo i zatražili da za sljedeće suđenje obezbijedi veća sudnica kako bi svi zainteresirani mogli da uđu, prate suđenje i objektivno izvještavaju.

Vukotić, koga mediji nazivaju "vođom škaljarskog klana", uhapšen je 10. septembra u turskom ljetovalištu Antalija sa falsificiranim makedonskim pasošem i već sutradan je deportiran u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu potjernicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

On ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je protjeran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.