TUZLA

Iz korita rijeke Jale izvučena djevojka s teškim povredama

Tijelo primijetili prolaznici

E. Skokić

E. Sk.

24.10.2018

Tridesettrogodišnja S. R. iz Tuzle u utorak uvečer izvučena je iz korita rijeke Jale i prevezena u Univerzitetsko-klinički centar Tuzla, gdje su joj ljekari konstatirali teške tjelesne povrede.

Službenici tuzlanske policije još provjeravaju na koji je način djevojka završila u koritu rijeke Jale, odnosno provjeravaju je li riječ o pokušaju suicida ili nesretnom slučaju. Cijeli slučaj odigrao se u blizini tzv. pasarele, odnosno Plavog mosta, na lokalitetu kod Narodnog pozorišta Tuzla.  

- Jutros je obavljena identifikacija ženske osobe. Ona je teško povrijeđena, a o cijelom slučaju obavijestili smo dežurnog kantonalnog tužioca – kaže za „Avaz“ Izudin Šarić, portparol MUP-a TK.

Mjesto gdje je djevojka pronađena je na visini od nekih 15 metara. Imala je sreću da su je u mračnom i šibljem obraslom koritu slučajno primijetile dvije prolaznice, koje su alarmirale pripadnike Profesionalne vatrogasne jednice Tuzla.

Vrijedni tuzlanski vatrogasci su pravovremenom intervencijom izvukli 33-godišnjakinju iz korita rijeke Jale, a potom je sanitetskim vozilom prevezena u UKC Tuzla.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.