U akciji MUP-a TK oduzeto devet paketića marihuane

TUZLA Službenici Uprave policije

U akciji MUP-a TK oduzeto devet paketića marihuane Jedna osoba je privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade

Službenici Uprave policije MUP-a TK Tuzla su u srijedu, radeći redovne poslove i zadatke koji se odnose na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga u Tuzli, uočili osobu G. P., rođenu u Tuzli 1993. godine. 

Prilikom legitimiranja navedena osoba je dobrovoljno predala devet većih pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, a zbog osnova sumnje da kod sebe posjeduje i druge predmete, izvršen je pretres bez pismene naredbe suda.

Prilikom pretresa pronađeni su i oduzeti još jedan veći paket od folije u kojim se nalazila biljna materija, vaga, tabakera u kojoj su se nalazila dva manja komada biljne materije, usitnjena biljna materija, kao i sedam cigareta u kojima se nalazila nepoznata materija.

Nakon završenog pretresa, navedena osoba je privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH