NA LICU MJESTA

Sarajevo: Automafijaši ubili dvojicu policajaca

S. Saletović

Piše: Admir ALJIMI - Dženana BULBUL

26.10.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+24

12.40

Kako saznajemo od reportera "Avaza" koji se nalazi u KCUS-u i drugi policajac Davor Vojinović je preminuo.  

9.00 

Iako na moment ranjeni policajac tokom operacije nije davao znake života, ljekari su ga reanimirali. Operacija je završena, on je u komi i sve prognoze vezane za njegovo zdravstveno stanje su neizvjesne.

U međuvremenu su se pojavile špekulacije da je policajac podlegao, ali se ispostavilo da to nije tačno.

8.10

Kako javlja reporter "Avaza" s lica mjesta, teško ranjenog policajca Davora Vujnovića trenutno operiraju. 

Prema nezvaničnim informacijama, pogođen je u glavu, a ljekari mu se bore za život.

U sarajevskom naselju Alipašino Polje - C faza, naspram tržnog centra "Bingo", jutros oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije "kalašnjikova", policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje. 

Drama se odigrala na parkingu, a policajci su tokom redovne kontrole naišli na kradljivce. Odmah nakon što su naišli, jedan od lopova potegao je oružje te je na licu mjesta ubio jednog policajca, dok je drugi teško ranjen i ljekari mu se bore za život.

(VIDEO: Admir ALJIMI)

Kako nezvanično saznajemo, život na zadatku izgubio je dugogodišnji iskusni policajac Adis Šehović, a ranjeni policajac je Davor Vujnović. Kako javlja naš reporter s lica mjesta, prema dosadašnjim saznanjima, automafijaši su se dovezli s dva automobila, Range Roverom i crnim Golfom V.

Tokom noći, sumnjaju istražitelji, pokušali su ukrasti još jedno vozilo na području općine Centar, ali ih je u tome spriječila policija. Nakon što su pucali, pobjegli su u pravcu OŠ "Meša Selimović". Odmah je radiovezom obaviješten i MUP RS da bi se blokirali svi prilazi.

Na licu mjesta nalaze se na desetine policajaca te su sve smjene dignute i MUP KS sve raspoložive snage dao je u potragu za počiniocima.  

Na licu mjesta bili su i policijski komesar Mevludin Halilović i ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.