HRVATSKA

U kući u Zagorju žena brutalno ubijena pa opljačkana

U porodičnoj kući u Bedekovčini pronađeno tijelo 76-godišnjakinje

Kuća nastradale žene

Index.hr

26.10.2018

Policija je sinoć oko 20.30 sati zaprimila dojavu Hitne medicinske pomoći kako su u porodičnoj kući u Bedekovčini pronašli tijelo 76-godišnjakinje.

Uviđaj su obavljali Županijsko državno tužilaštvo iz Zagreba, pripadnici za forenzička ispitivanja i vještačenja i policijski službenici te se sumnja na nasilnu smrt.

- U srijedu navečer došle smo nas tri od crkve. Sve smo otišle svojim kućama. Jučer je nismo vidjele i ne bismo ni znale što se dogodilo da nije trebala ići kod frizera. Frizerka je navodno zvala njenog zeta i pitala šta se događa s njom jer se ne javlja na telefon. Zet je zvao Hitnu pomoć, a Hitna pomoć policiju, ispričale su dvije komšinice za zagorje.com.

Kako dodaju, čule su da je kuća ubijene bila ispreturana, a dodaju i da je prije dva mjeseca opljačkana kuća njihovog susjeda.

Treća komšinica, koja živi ulicu niže, također je u šoku.

- Još mi se ruke tresu. Tek ujutro smo čuli šta se desilo. Neko ju je ubio, no ko, ne znamo - ispričala je komšinica i dodala kako je čula da je iste večeri s bankovne kartice ubijene skinut sav novac koji je imala na računu.

Iako policija zasad ne otkriva detalje ubistva, komšije kažu da su čuli da je starica ubijena hladnim oružjem. Navodno je izbodena u predjelu stomaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.