ISTRAGA

Halilović za Avaz.ba: Angažirane dodatne snage u akciji pronalaska ubica policajaca

U toku jučerašnjeg dana više osoba privedeno je na informativni razgovor, a danas će biti nastavljeno s tim aktivnostima

Halilović: Nastavljena akcija

E. Ma.

27.10.2018

Mevludin Halilović, policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, u razgovoru za Avaz.ba kazao je da se nastavlja akcija pronalaska ubica dvojice sarajevskih policajaca. 

Dodao je da su od jutros angažirane i dodatne snage na pronalasku pojedinih osoba u vezi s jučerašnjim ubistvom u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Istaknuo je kako pomoć MUP-u KS pružaju pripadnici MUP-a RS.

- Nastavljamo potragu na prostoru Republike Srpske, Istočnog Sarajeva -  kazao je Halilović za naš portal.

U toku jučerašnjeg dana više osoba privedeno je na informativni razgovor, a danas će biti nastavljeno s tim aktivnostima. Upitan šta je sa tim osobama, Halilović je rekao da se obrada pod nadzorom Tužilaštva KS još provodi. 

- Oni su zadržani, s njima se još radi - rekao je Halilović koji nije želio reći o tačnom  broju privedenih osoba.

Podsjećamo, u sarajevskom naselju Alipašino Polje, C-faza, naspram tržnog centra "Bingo", jučer oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije "kalašnjikova", policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje. Tom prilikom brutalno i mučki ubijeni su policajci Adis Šehović i Davor Vujinović.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.