BANJA LUKA

Uhapšen osumnjičeni za monstruozno ubistvo rođaka: Radeta Vukovića ubio vilama

Na tijelu su uočene najmanje dvije povrede glave, na tjemenu i čelu, nastalih od udarca tvrdim predmetom

Leš pronađen kraj puta

O. Ma.

27.10.2018

Nenad Vuković (61) iz Rekavica kod Banje Luke uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog rođaka Radeta Vukovića (75), koji je jučer pronađen mrtav na lokalnom putu u blizini svoje kuće u zaseoku Bare. 

Vuković se tereti da je tvrdim predmetom, najvjerovatnije drškom vila, udario Radeta po glavi i tako ga usmrtio. Prema nezvaničnim informacijama, motiv ubistva je sukob zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

Zločin se dogodio jučer iza 6.15 sati. Prema priči mještana, Rade Vuković je ujutro odveo krave na ispašu na susjednu livadu. Ubijen je nakon što se putem vraćao kući. Mrtvog pored puta, kraj lokve krvi, pronašao ga je komšija Svetislav Vuković, koji je pozvao policiju. Na tijelu su uočene najmanje dvije povrede glave, na tjemenu i čelu, nastale od udarca tvrdim predmetom.

U PU Banja Luka navode da će osumnjičeni tokom dana biti predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci.

- Na osnovu niza poduzetih operativnih i istražnih radnji, policijski službenici utvrdili su da se N. V. sumnjiči da je podesnim predmetom nanio povrede sedamdesetčetverogodišnjaku od čijih posljedica je preminuo. Osumnjičeni će tokom dana biti predat OJT Banja Luka, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistvo - rekla je portparol PU Banja Luka Marija Markanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.