NEPOTVRĐENO

Zbog ubistva sarajevskih policajaca traga se za Milinkovićem, on se javio sa Zlatibora

Odranije poznat policiji, jer je zajedno s Bojanom Košarcem i Savom Petričevićem, svi iz Mokrog kod Pala, imao obračun vatrenim oružjem s policijom Kantona Sarajevo na Termalnoj rivijeri na Ilidži 4. avgusta 2016. godine

A. ALJIMI

27.10.2018

Kako se neslužbeno doznaje, MUP Kantona Sarajevo, iako to nisu mogli zvanično potvrditi ni u policiji ni Tužilaštvu KS, raspisao je potragu za Njegoslavom Milinkovićem, jer se dovodi u vezu s ubistvima dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.  

Kako „Avaz” saznaje iz izvora bliskih istrazi, Milinković se već javio policiji u Istočnom Sarajevu i kazao da se navodno nalazi na Zlatiboru te tvrdi da nema veze s ubistvom dvojice sarajevskih policajaca.

Milinković je o ranije poznat policiji, jer je zajedno s Bojanom Košarcem i Savom Petričevićem, svi iz Mokrog kod Pala, imao obračun vatrenim oružjem s policijom Kantona Sarajevo na Termalnoj rivijeri na Ilidži 4. avgusta 2016. godine.

Do okršaja je došlo kada su Petričević, Milinković i Košarac pokušali obiti BMW. Ubrzo ih je okružila policija, ali su se odbili predati pa su zapucali na policajce.

U tom okršaju je ranjen Petričević, koji je 25 dana poslije umro u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U međuvremenu su podignute optužnice protiv Košarca i Milinkovića.

Dosta pripadnika MUP-a KS smatra i da je patrola na Alipašinom Polju napadnuta jer su se nedavno, također, na području sarajevske općine Novi Grad policajci sukobili s automafijašima. Tada je, navodno, ranjen jedan kradljivac, a automafijaši su pobjegli na područje RS. Ovaj slučaj nikada nije rasvijetljen.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.