SAOPĆENJE

MUP KS saslušao i ispitao 49 osoba zbog ubistva dvojice policajaca u Sarajevu

M. Aš.

28.10.2018

Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prvi put su se zajedno oglasili saopćenjem za javnost u vezi s istragom koja se odnosi na svirepo ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

- Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, službenici ove policijske agencije do sada su, pod nadzorom Tužilaštva KS, saslušali i ispitali 49 osoba. Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo - saopćeno je.

Tokom prethodna dva dana, između ostalog, izvršeni su pretresi na 12 lokacija na području Republike Srpske.

U akciju pronalaska počinilaca krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije (MUP KS, MUP RS, FUP, SIPA, Granična policija), dok asistenciju pruža i OSA.

Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo saopćiti više detalja. Kada budemo raspolagali konkretnim informacijama, javnost će biti blagovremeno obaviještena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.