SRBIJA

Vođa ''škaljarskog klana'' ostaje u pritvoru

Vukotić: Uhapšen 10. septembra

Avaz.ba

30.10.2018

Viši sud u Beogradu odbio je žalbu odbrane Jovice Vukotića i potvrdio rješenje Drugog osnovnog suda kojim mu je pritvor produžen za još 30 dana. Prema potvrđenom rješenju, pritvor može da mu traje do 7. novembra.

Žalbeno vijeće suda odbilo je žalbu advokata Vukotića te povrdilo prvostepeno rješenje kojim mu je produžen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi mogao da ponovi krivično djelo.

Vukotiću je prošle sedmice počelo suđenje za korišćenje falsifikovanog makedonskog pasoša na ime Georgi Andonov. On je tada negirao da je "vođa škaljarskog klana", kako su ga prozvali mediji, ali nije poricao da je putovao sa lažnim pasošem. Tvrdio je da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbjegao maltretiranje po aerodromima.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom ljetovalištu Antalija sa falsifikovanim makedonskim pasošem i dan poslije je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge, a Crna Gora ga sumnjiči za utaju poreza zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.