NJUJORK

Dvije sestre pronađene mrtve, zalijepljene trakom jedna za drugu, ne zna se kako su završile u rijeci

Policija traga za odgovorima u slučaju sestara Rotane i Tale Farea, čija su tijela pronađena na obali rijeke Hadson u Njujorku, povezana zajedno ljepljivom trakom

Mjesto na kojem su pronađene sestre iz Saudijske Arabije

Blic.rs

31.10.2018

Policija traga za odgovorima u slučaju sestara Rotane i Tale Farea, čija su tijela pronađena na obali rijeke Hadson u Njujorku, povezana zajedno ljepljivom trakom.

Otkriveno je da su sestre, koje su živjele u Ferfaksu, Virdžinija, porijeklom iz Saudijske Arabije i da su nedavno zatražile azil u Sjedinjenim Američkim Državama.

Rotana (22) i Tala (16) imaju za sobom čitavu historiju nestajanja i pojavljivanja, ali policija ne zna kako su završile u rijeci.

- Ne znamo je li se odigrao zločin. Svakako je riječ o užasnoj tragediji – rekao je šef detektiva njujorške policije Dermot Šia. 


Neimenovani izvori rekli su da su sestre Farea bile u SAD od 2015. i da su jednom smještene u sklonište, nakon što su pobjegle od kuće. Majka je rekla policiji da su sestre nestale nakon što je čitavoj porodici, koja uključuje i dva brata, naređeno da se vrati u Saudijsku Arabiju.

Jedan rođak je rekao da je porodica Farea bila sretna.

- Nikada nisu imali problema i najstarija kćerka je poslana na koledž u Njujorku uz blagoslov porodice – rekao je neimenovani rođak, koji smatra da sestre nisu zajedno izvršile samoubistvo.

Policija je rekla da je u toku potraga za mjestom na kojem su sestre ušle u vodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.