VELIKA KLADUŠA

Napadnut policajac prilikom transporta migranata u halu firme "Miral"

Arhiv

E.I.

31.10.2018

Tokom sinoćnje deblokade graničnog prijelaza Maljevac u Velikoj Kladuši došlo je do sukoba među migrantima prilikom transporta u halu firme "Miral", gdje je tom prilikom povrijeđen i policajac, potvrdila nam je Snežana Galić, portparol MUP-a USK.

Kako nam je kazala Galić, sinoćnja akcija realizirana je po zahtjevu Ministarstva sigurnosti, a nakon dogovora o formiranju prihvatnog centra za migrante na području Velike Kladuše. U akciji je učestvovao veći broj policijskih službenika, a za potrebe izmještanja migranata osigurano je pet autobusa koji su prevezli migrante do prihvatnog centra u hali firme "Miral".

U jednom od autobusa u toku prijevoza došlo je do fizičkog sukoba među migrantima te je u toku stavljanje pod nadzor osoba koje su učestvovale u sukobu. Jedan od migranata fizički je napao policijskog službenika, koji je bio u pratnji. Migrant, koji je fizički nasrnuo na policijskog službenika, stavljen je pod kontrolu te je uhapšen - pojasnila je Galić.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije Policijske stanice Velika Kladuša zaveli su kriminalističku obradu nad M. A. (1984.) iz Palestine te o samom događaju upoznali tužioca Tužilaštva USK, koji je istakao da se u navedenom događaju ističu obilježja krivičnog djela napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Daljnji rad na dokumentiranju krivičnog djela nastavljaju istražitelji iz Policijske stanice BIhać, a Službi za poslove sa strancima bit će dostavljen zahtjev za izmještanje migranta u Imigracioni centar u Istočnom Sarajevu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.