UŽAS

Jeziva scena u Nišu, pedofil onanisao u blizini škole i vikao: "Gdje ste, djevojčice"

Manijaka je prvo vidjela majka jednog učenika nižih razreda koja je potom alarmirala nadležne u školi nakon čega se u slučaj uključila i policija

Ilustracija

Blic.rs

1.11.2018

Pedofil s spuštenim hlačama i izvađenim spolnim organom onanisao je u ponedjeljak oko 17 sati u neposrednoj blizini OŠ "Car Konstantin" u Nišu, dobacujući učenicama: "Gdje ste, djevojčice", saznaje "Blic".

Manijaka je prvo vidjela majka jednog učenika nižih razreda koja je potom alarmirala nadležne u školi, nakon čega se u slučaj uključila i policija koja je započela potragu.

- Pažnja! Večeras oko 17 sati primijećen pedofil kod OŠ "Car Konstantin". Krio se na parkingu iza Medicinskog fakulteta, kod ulaza na Patologiju, s izvađenim spolnim organom i dobacivao je: "Gdje ste, djevojčice." Nakon što je primijećen od majki, pobjegao je dok smo stigli i pokušali da ga uhvatimo - upozorio je u ponedjeljak na Facebooku jedan od roditelja Saša Tasković.

On je za "Blic" ispričao da je pred školom čekao dijete kada je naišla majka jednog učenika koja je opisala šokantan događaj.

- Žena je bila vrlo uznemirena jer je uočila manijaka sa izvađenim spolnim organom kako doziva djevojčice. Dolazeći prema školi, ona je vraćala je neku djecu koja su krenula tom prečicom u pravcu Medicinskog fakulteta. Dok mi je opisala događaj, odmah sam otrčao u tom pravcu, ali je on već pobjegao. Djeca su u strahu. Nije isključeno ni da se i ranije pojavljivao oko škole. Među učenicima je krenula glasina da neko krade djecu pa se sada plaše da sami idu kući. Nadamo se da će ga policija uhvatiti - kaže Tasković.

Istog dana, u prije podne, traumatično iskustvo je imala i A. S., majka jedne učenice jer je naletjela je na manijaka u blizini škole pa se pretpostavlja da je u pitanju ista osoba. Ona slučaj nije prijavljivala nikome, ali se šokirala kada je navečer vidjela na Facebooku da je u blizini škole viđen manijak.

- Dovela sam kćerku ujutro u školu u 8 sati, ostavila je i pošla kući. Na oko 100 metara od škole, na uglu sa Rendgenovom ulicom, čula sam dobacivanje: "Mac, mac." Mislila sam prvo da neko doziva mačku, ali sam onda primijetila muškarca kako stoji kraj grmlja pored zgrade. Kada sam vidjela da je pošao za mnom počela sam trčati. Nakon što je vidio da trčim, on je stao. Niskog sam rasta, pa nije isključeno da me je iz daljine zamijenio sa nekom djevojčicom. Navečer sam vidjela objavu na Facebooku da je pedofil sa spuštenim hlačama viđen u blizini škole - priča A. S. za "Blic".

Uznemireni roditelji, zbog pojave manijaka dolaze po djecu u školu jer mnogi ne smiju više da ih puste da idu sama u školu.

U policiji su samo potvrdili da je u toku identificiranje i potraga za muškarcem koji je uočen u blizini ove škole.

Nezvanično se saznaje, manijak sa spuštenim hlačama navodno se pojavljivao i pred drugim školama i često mijenja lokaciju za svoje izopačene navike.

Prije dvije godine, također, jedan manijak je uhvaćen u blizini OŠ "Car Konstantin" jer se neprimjereno ponašao i dobacivao djevojčicama, ali za sada nije poznato radi li se o istoj osobi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.