CRNA HRONIKA

Zenica: U pretresima pronađena veća količina droge

K. A. i J. E. su uhapšeni i zadržani u službenim prostorijama Policijske uprave I u Zenici, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada

D. Pašalić

D. PAŠALIĆ

1.11.2018

Izvršenim pretresima na dvije lokacije u Zenici policija MUP-a ZDK pronašla je veću količinu droge.

Naime, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su u proteklom periodu došli do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima određenih osoba iz Zenice, koje se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, u skladu s prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbi Općinskog suda u Zenici, 26. oktobra izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području Zenice. 

- Tačnije, izvršen je pretres kuće u mjestu Stranjani, koju koristi K. A., rođen 1980. godine, i pretres kuće, također u Stranjanima, koju koristi J. E., rođen 1990. godine, iz Zenice - pojašnjava Alić.

Izvršenim pretresima pronađeni su: 1.424,30 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 48,50 grama praškaste materije pojedinačno upakovane u PVC foliju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, 50 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno i dva metka za vatreno oružje.

Alić ističe da je sporna materija fotografirana, izuzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja.

- Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja krivičnih djela, Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od Policijske uprave I biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371. stav 1. Krivičnog zakona FBiH - zaključila je Alić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.