CRNA HRONIKA

Predložen pritvor za Omera Đikanovića zbog pljačke i paljenja ''Murexa''

Pribavio sebi korist u iznosu od oko 14.000 KM

Avaz.ba

1.11.2018

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona predložilo je jednomjesečni pritvor za 43-godišnjeg Omera Đikanovića zbog krađe i paljevine prostorija firme ''Murex'' kod Srebrenika.

Postupajući tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Omera Đikanovića (43), s područja općine Srebrenik, zbog postojanja osnovane sumnje da je 17. septembra 2018. godine u prostorijama firme ''Murex Špionica'' počinio produženo krivično djelo teška krađa u stjecaju s krivičnim djelom paljevina.

Osumnjičeni je od dana izvršenja krivičnog djela do 30. oktobra 2018. godine bio u bijegu, kada se predao službenicima MUP-a TK.

Đikanović je osumnjičen da je tog dana u večernjim satima, radeći kao čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata, otvorio metalnu kasu te provalio na još dva mjesta u firmi, otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko 14.000 KM. Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od milion KM, a, također, požarom izazvao i štetu velikih razmjera na objektu, čija se vrijednost trenutno procjenjuje.

Potom je ispred objekta firme ušao u službeni automobil Renault Megane i udaljio se s mjesta događaja.

Pripadnici MUP-a TK su izvršili kriminalističku obradu te je osumnjičeni, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je jučer donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu je i dalje u toku.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.