VITEZ

Vitežani se oprostili od oca bivšeg reprezentativca BiH

Posljednjem ispraćaju prisustvovali Zlatan Bajramović i njegov brat

Dženazi prisustvovalo nekoliko stotina ljudi

Piše: D. PUCAR

1.11.2018

Na gradskom groblju u Vitezu jučer je klanjana dženaza i obavljen ukop Hadži Bajramoviću, ocu bivšeg bh. nogometnog reprezentativca Zlatana Bajramovića. Hadžo je tragično nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći, koja se u subotu dogodila u mjestu Zabrđe kod Viteza.

Sletjeli u provaliju

Posljednjem ispraćaju prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi, među kojima su bili članovi porodice, prijatelji i komšije. Kako se moglo vidjeti, dženazi, koja je klanjana u džamiji u starom Vitezu, te pokopu, koji je obavljen na gradskom groblju, prisustvovali su i Zlatan Bajramović i njegov brat, Hadžin drugi sin. Zlatan je iz Njemačke stigao u Vitez kako bi se oprostio od oca.

Kako je naš list već pisao, Hadžo je bio suvozač u automobilu Fiat Stilo, kojim je upravljao Sabahet Herceg iz Viteza. Herceg je tom prilikom zadobio teške povrede.

Na planinskom putu, pod još nerazjašnjenim okolnostima, izletjeli su s ceste u provaliju duboku skoro 70 metara.


Zlatan Bajramović: Stigao iz Njemačke

Brza reakcija

Uprkos brzoj reakciji pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stari Vitez, koji su iz olupine izvukli nastradale, Bajramović je podlegao povredama. Herceg je prevezen u bolnici u Novoj Bili, gdje je zadržan na liječenju.

Fraktura rebara

Ljekari su Sabahetu Hercegu konstatirali frakturu rebara i posjekotine od stakla. Prema posljednjim informacijama, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.