SRBIJA

U Beogradu uhapšena kriminalna grupa koja je prodavala stanove umrlih osoba

Stečena je protupravna korist od 30.000.000 dinara oko 253.000 eura

Fena

1.11.2018

Policija je u Beogradu uhapsila osam osoba osumnjičenih da su, uz falsificiranu dokumentaciju, prodavali stanove preminulih, kao i one u vlasništvu Grada, saopćeno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Oni su uhapšeni u saradnji s Tužilaštvom za organizirani kriminal u Beogradu, a osumnjičeni su da su kao kriminalna grupa izvršili krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i prevara u saizvršilaštvu.

Zbog istih krivičnih djela protiv dvije osobe je podnesena krivična prijava u redovnom postupku, dok se za jednom osobom intenzivno traga, navodi se u saopćenju MUP-a.

Oni su osumnjičeni da su stanove preminulih i Grada Beograda, a na osnovu falsificiranih dokumenata, knjižili u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od njih, a potom ih prodavali ispod tržišne cijene.

Na ovaj način kriminalna grupa stekla je protupravnu korist od 30.000.000 dinara oko 253.000 eura, a oštećeni su kupci, zakonski nasljednici preminulih i Grad Beograd.

Policija je pronašla i pripremljene falsificirane ugovore o kupoprodaji nepokretnosti, ugovore o otkupu stanova, potvrde da su u cijelosti isplaćeni stanovi i više desetina falsificiranih pečata državnih institucija.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.