OTKRIVAMO

Šokantno: Oteo i silovao dječaka, a sada živi 50 metara od osnovne škole u Konjicu!

Općinski sud u Sarajevu pustio Hujića da se brani sa slobode

Elnes Hujić snimljen jučer u Konjicu: Vraćao se iz PU

Piše: S. ŠABIĆ - E. TRAKO

2.11.2018

Pedofil Elnes Hujić, optužen da je oteo i brutalno silovao šestogodišnjeg dječaka u Ljubovčićima kod Pazarića, trenutno je na slobodi u Konjicu, gdje živi kod nane i djeda, svega 50 metara od Prve osnovne škole, otkriva "Dnevni avaz". 

Kako saznajemo, Hujić je još pod mjerama zabrane koje mu je odredio Općinski sud u Sarajevu, a u Konjic se preselio, jer mu je u Sarajevu, navodno, ugrožen život. 

Upozorenje MUP-a

Ovu šokantnu informaciju provjerili su jučer reporteri našeg lista i uvjerili se da je tačna. 

Hujića smo sreli u gradu dok se vraćao iz Policijske uprave Konjic, koja se, također, nalazi desetak metara od Druge osnovne škole, jer mu je Sud naredio svakodnevno javljanje u periodu od 9 do 12 sati. 

Elnes Hujić: U toku suđenje

Nakon što je obavio redovno javljanje u policijskoj stanici, Hujić je produžio na kafu u jedan kafić.

Da se osoba koja je optužena za pedofiliju, nesmetano kreće, dokazuje i njegov profil na Facebooku. Hujić na Facebooku redovno objavljuje fotografije iz Konjica.

Vrtiće i škole u Konjicu Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je da je Hujić na slobodi u ovom gradu i da "obrate pažnju na njegovo eventualno kretanje u blizini njihovih ustanova te da, ukoliko ga uoče, odmah obavijeste policiju".

To nam je potvrdio i jedan od zabrinutih roditelja, čije dijete svakodnevno boravi u vrtiću.  

- Iz vrtića su mi rekli da je momak koji je optužen za pedofiliju, na slobodi i da malo pripazim. Svi su roditelji obaviješteni. Ovo nije dobro - kazao je ovaj zabrinuti roditelj za naš list.

Da je stanje vanredno i da su svi u Konjicu zabrinuti, pokazuje i stanje pripravnosti u Prvoj osnovnoj školi, kod koje trenutno boravi Hujić.

Vanredno stanje

Direktor Omer Kozić jučer je novinarima "Avaza" kazao da su oni ovu šokantnu informaciju dobili iz policije.

- Po saznanju da se u blizini naše škole, sa privremenim boravištem, nalazi osoba koja se tereti za nasilje nad djetetom, mi smo u školi zabrinuti i uznemireni zbog ovog slučaja. Tražimo od svih relevantnih institucija da zaštite naše učenike, a škola je već poduzela preventivne mjere - kazao je Kozić.

Prva osnovna škola. S. Šabić - E. Trako

Jučer smo pokušali dobiti više informacija iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, jesu li poduzeli ikakve radnje ili mjere u smislu praćenja osobe optužene za pedofiliju ili bilo kakve druge radnje, ali do zaključenja ovog broja "Dnevnog avaza" odgovora nije bilo.

Hujiću je, inače, u toku suđenje pred Općinskim sudom u Sarajevu.

Šta je uradio Hujić 

Podsjetimo, Elnes Hujić na ulici je zgrabio nesretnog dječaka (6) dok se vraćao od nane. Odnio ga je u prostorije ispod kuće, gdje ga je ljubio, strgnuo mu odjeću i silovao ga. Šestogodišnjak je sve ispričao majci, koja je slučaj prijavila policiji. 

Nakon pregleda, potvrđeno je da je nad njim izvršeno seksualno nasilje. 

Dječak je doživio strahovite traume, nije smio ući u svoju kuću niti izaći iz automobila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.