CRNA HRONIKA

Korisnik Doma za starija lica u Prijedoru ubio se skokom s trećeg sprata te ustanove

Skočio nakon što su mu sestre dale terapiju

D. Stojnić

M.Z.

4.11.2018

Muškarac S. B. (43) iz Prijedora, korisnik JU Dom za starija lica u Prijedoru, preminuo je danas u Općoj bolnici u Prijedoru od povreda zadobivenih prilikom skoka s trećeg sprata ovog doma. Tragedija u kojoj,  kako nam je potvrđeno, nema elemenata krivičnog djela, policiji je prijavljena u 9.50 sati.

Kako saznajemo na licu mjesta, S. B. je nakon pada davao znake života, ali sat kasnije je preminuo u prijedorskoj bolnici. Bolovao je od mišićne distrofije, bio polupokretan, a na skok se odlučio samo pet minuta nakon što su sobu koju je dijelio s jednim starijim korisnikom napustile dvije medicinske sestre koje su ga presvukle i dale mu terapiju.

Iz Uprave Doma rekli su da izražavaju ogromno žaljenje zbog tragedije koju niko nije mogao naslutiti te da stoje na raspolaganju porodici kojoj su ponudili svu potrebnu pomoć. Nesretni muškarac iza sebe je ostavio majku koja živi u Prijedoru i sestru koja boravi u Crnoj Gori. Uviđaj policije obavljen je uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva u Prijedoru. 


D. Stojnić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.