ISTRAGA

Kćerke ubijene starice razgovarat će sa policijom

Mekić, koji se sumnjiči da je ubio i opljačkao Ankicu Krstanović (75) te dvojicu prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23), i dalje se brani šutnjom

Piše: D. PUCAR

4.11.2018

Kantonalni sud u Novom Travniku produžio je za dva mjeseca pritvor Narcisu Mekiću iz Bugojna, koji se sumnjiči za trostruko ubistvo te za razbojništvo.  


Mekić: Nožem ubio Meškina

 Čekaju nalaze

Mekić se sumnjiči da je krajem septembra u Bugojnu ubio i opljačkao Ankicu Krstanović (75) te dvojicu svojih prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23).

Kako saznajemo, dvije kćerke ubijene Krstanović, koje žive u Zagrebu, došle su u Bugojnu zbog katoličkog blagdana Svi sveti, prilikom kojeg se odaje počast mrtvima, te su posjetile posljednje počivalište majke stradale u zločinu kakav Bugojno ne pamti. Izvor blizak istrazi otkrio nam je da bi istražitelji u ponedjeljak trebali razgovarat s kćerkama Krstanović.

S druge strane, policija još čeka nalaze vještačenja Centra za forenziku Federalne uprave policije u Sarajevo, kojem su poslati dokazi, među kojima su dva noža i čekić, krvava odjeća te tragovi pronađeni na tijelima ubijenih.

 Čvrsti tragovi

Kako je naš list već pisao, Mekić se od hapšenja brani šutnjom pa policiji nije preostalo ništa drugo nego da čvrstim tragovima dokaže da on stoji iza svirepog zločina.


 Svađa zbog plijena 

Policija Narcisa Mekića sumnjiči da je, zajedno sa dvojicom prijatelja Denisom Seferovićem i Muhamedom Meškinom, najprije provalio u kuću nesretne starice, gdje su se Mekić i Seferović, navodno, iživljavali nožem na nesretnoj ženi, koju su potom ubili i opljačkali. Nakon dolaska u kuću u ulici Kovačuša i svađe prilikom podjele plijena, Mekić je drugim nožem ubio Meškina te zapalio kuću kako bi prikrio dokaze. Seferović je u požaru umro od trovanja dimom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.