RUSIJA

Šefovi silovali na smjenu mladu i zgodnu detektivku, dobili su otkaz, a onda je priča dobila neočekivan nastavak

U jednom trenutku, policajci su izgubili razum - bili su pod dejstvom alkohola, a detektivka je bila vrlo zgodna

Blic.rs

6.11.2018

Trojica visokih zvaničnika u ruskoj policiji uhapšena su pod sumnjom da su silovala kolegicu na zabavi u sjedištu policije u Ufi.

Iako još nije sasvim jasno šta se u noći između nedjelje i ponedjeljka tačno događalo u prijestolnici ruske Republike Baškortostan, mediji su iskopali prljave detalje o navodnim seksualnim prestupnicima i njihovoj žrtvi.

Sve je počelo prilično bezazleno. Kako prenose mediji, šefovi policije dva okruga Edvard Matvejev (51) i Salavat Galijev (50) otišli su na piće da se malo opuste i prisjećaju prošlosti. Prema nekim izvještajima, dvojica policajaca slavili su odlazak u penziju, odnosno povratak bivšeg šefa. Kasnije im se pridružio i 34-godšnji Pavel Jaromčuk iz Odjeljenja za migrante. Već su bili prilično pijani kada su zaključili da im nedostaje žensko društvo.

Dvadesettrogodišnja detektivka, koja je tek završila studije, još je bila na radnom mjestu kada su je šefovi pozvali.

U jednom trenutku, policajci su izgubili razum - bili su pod dejstvom alkohola, a detektivka je bila vrlo zgodna. Nasrnuli su na nju i strgli joj odjeću s tijela, prenela je "Komsomolskaja pravda".

Poslije toga su je sva trojica silovala na smjenu, a zlostavljanje je trajalo cijelu noću. Uspjela je da pobjegne tek ujutro.

Matvejev, Galijev i Jaromčuk napastvovali su mladu ženu, iako su znali da je kćerka zapovjednika u Ruskoj nacionalnoj gardi (Rosgvardija).

Nekoliko sati kasnije ona ih je prijavila i ubrzo je pokrenuta istraga protiv njih. U četvrtak su izbačeni iz policije, a u petak je izdat nalog za hapšenje sve trojice pod optužbom za grupno silovanje i nasilne seksualne radnje. 

Kako se saznaje, poslije forenzičkog ljekarskog pregleda ustanovljeno je da je žrtva zadobila ozbiljne povrede tkiva zbog silovanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.