POTRESNO

Lejla Ismailovski prvi put u javnosti s otetim sinčićem: Bilo mi je bolno gledati roditelje otmičarke moje bebe

Svaki dan nosi novi strah, a navečer me prate noćne more, kaže Lejla

Lejla sa sinčićem: U mom životu više ništa nije isto. M. Kadrić

Piše: Dž. BULBUL

7.11.2018

U dom supružnika Lejle i Kenana Ismailovskog, čijeg je sinčića ljetos otela Merhunisa Dedić, ponovo se uvukao strah. Njena fotografija ispred zgrade Suda, koja je objavljena u medijima i suđenje koje je održano iza zatvorenih vrata, ponovo su probudili nesigurnost i strepnju kod ovih mladih roditelja.

Ukoliko Merhunisa ne bude adekvatno kažnjena, tužit ćemo Kliniku Jezero, jer je nedopustivo da sva odgovornost padne na otmičarku, bili su odlučni Ismailovski. 

Različite emocije

Majka Lejla je prvi put u javnosti sa svojom bebom. Sjećanje na jezivi događaj od jula kada je Merhunisa odnijela dječačića iz stana u Hadžićima probudilo je različite emocije kod Lejle. Od smijeha što danas grli i ljubi svog sinčića živog i zdravog do suza kada se sjeti momenta da su Merhunisini roditelji došli da joj se izvinjavaju.

- Merhunisu ne poznajem, ali znam da dolazi iz fine i čestite porodice. Najteže mi je palo kada sam ugledala njenog oca i majku na vratima stana. Majka joj je bila šokirana. Bilo je bolno gledati te ljude - priča nam plačući Lejla.

Od dana otmice bebe njen život više nije isti. Nerado priznaje da svaki dan nosi novi strah, a navečer kada legne, prate je noćne more.

- U prvi mah nisam bila ni svjesna šta mi se dogodilo. Bilo je to odmah nakon poroda. Sada se bojim. U mom životu više ništa nije isto. Trudim se živjeti normalno, ali, nažalost, sve se promijenilo od tog dana. Imala sam ružne snove. Uznemirim se svaki put kad pomislim na to što smo proživjeli. Sjećanja bude stare strahove - govori nam Lejla držeći čvrsto svog sinčića.

Lažna trudnoća

Nakon četiri mjeseca, kako nam je rekla, još su mnoga pitanja ostala bez odgovora. Nije joj jasno kako je Merhunisin suprug mogao da ne zna da ona zaista nije trudna, odnosno kako je povjerovao u njenu lažnu trudnoću.


Privođenje optužene u Tužilaštvo

- Nelogično je da porodica Merhunisinog supruga nije znala za to. Ali sad je gotovo, bilo je šta je bilo. Bebu smo pronašli zahvaljujući jednoj bračnom paru s Ilidže koji ima djevojčicu. Imali su sreće pa su bili spašeni pakla koji smo mi prošli. Merhunisa je planirala i njihovo dijete oteti, ali nije uspjela. Predstavila se kao socijalna radnica, koja je došla da oduzme dijete zbog nasilja u porodici - rekla nam je Lejla.

Smijući se i ljubeći svog sinčića, rekla nam je na kraju da ga više nikome „ne da“ i da ga od sada samo ona čuva.

Očeva sumnja

U Tužilaštvo KS otac Kenan više neće ići jer je, kako nam je ogorčeno ispričao, svaka posjeta ovoj instituciji završila bez ikakvog dogovora i rezultata.

- Kada sam tužioca pitao ima li neko odgovoran s klinike, on mi je rekao da sad zasad nema i slegnuo ramenima. Kako je Merhunisa mogla stažirati na Klinici Jezero, jer sam kao uposlenik jedne javne ustanove upoznat s tom procedurom. Supruga je stažirala i znam kako to ide. Tužilac nije reagirao. Kako je mogla ući tek tako u Kliniku i reći da radi tu. Znači, svako može ući unutra, obući mantil i predstaviti se kao doktor - kaže nam Kenan.


Otac Kenan ogorčen na rad Tužilaštva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.