SOKOLAC

Branislav Gordić: Evo me u kafani, dao sam izjavu u policiji i pustili su me

Kupio sam otpad, imam dokumentaciju za autodijelove, napominje Gordić, koji, također, negira da je dio organizirane kriminalne grupe koja se bavi krađom vozila

Branislav Gordić: Nisam dio kriminalne grupe. Arhiv

B. C.

7.11.2018

Branislav Gordić (52) sa Sokoca javio se redakciji „Dnevnog avaza“ putem telefona demantirajući da je danas uhapšen.

- Evo me u kafani. Dao sam izjavu u policiji i pustili su me - kaže Gordić.

Prema saopćenju iz Policijske uprave Istočno Sarajevo, na osnovu naredbe Osnovnog suda na Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu Gordića i tom prilikom su pronašli određeni broj autodijelova za koje postoji sumnja da potječu iz krivičnih djela izvršenih na području Kantona Sarajevo.

Gordić napominje da je tačno da je policija oduzela određenu količinu autodijelova.

- Kupio sam otpad, imam dokumentaciju za to. Pokazao sam policiji dokumentaciju, a oni su rekli: „Ništa mi ne znamo, to pokaži na sudu.“ Uvijek mi oduzmu i ja moram na sudu da dokazujem - kaže Gordić, kojem se u Sudu BiH, zajedno s Danilom Cicovićem i ostalima, sudi za organiziranu krađu vozila.

''Kakva organizirana grupa, ja sam sam! Nisam ja dio nikakve grupe. Četiri godine ja pokušavam da im objasnim da nemam veze s njima. Meni su prije četiri godine oduzeli dva kamiona dijelova i automobil. Za sve sam imao dokumentaciju. Kad sam tražio da mi to vrate, oni su podigli optužnicu. Tri i po godine sam čekao da dam izjavu tužiocu. Kakav organizirani kriminal, ja sam uvijek sam. Oni mene tuže za prikrivanje i pranje novca'', objašnjava Gordić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.