STRAVIČNO

Migrant iz Pakistana bludničio nad trinaestogodišnjom djevojčicom u Bihaću

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva koji se očitovao da u događaju i istakao obilježja krivičnog djela

Arhiv

M. Mujadžić

9.11.2018

Migrant iz Pakistana počinio je sinoć bludnje radnje nad trinaestogodišnjom djevojčicom u Bihaću i tom prilikom pokušao da joj, nasilu, skine odjeću. 

Pored rijeke Une, u večernjim satima, službenici Policijske stanice Bihać sinoć su zatekli šestero migranata koji su im pokazali mjesto na kojem se nalazi nepoznata ženska osoba. Pregledom terena u žbunju je pronađena trinaestogodišnjakinja. 

Nakon obavljenog razgovora, u prisustvu majke kao i službenice Centra za socijalni rad, trinaestogodišnjakinja je izjavila da joj je nepoznati migrant iz Pakistana pokušao nasilno skinuti odjeću te da su zatečeni migranti otjerali Pakistanca.  

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva, koji se očitovao o događaju i istakao obilježja krivičnog djela bludne radnje te naložio daljnje provođenje istrage.

Istražitelji Sektora kriminalističke policije nastavljaju daljnji rad na dokumentiranju krivičnog djela bludne radnje te identifikaciji migranta koji je počinio navedeno krivično djelo, navodi se iz MUP-a USK.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.