„AVAZ“ U PATROLI

Klubovi i diskoteke na udaru policije, nađeni spid i marihuana

Uhapšene četiri osobe

Akcija trajala nekoliko sati. (Foto: B. Mahmić)

Piše: D. PAŠALIĆ

11.11.2018

Pripadnici mješovitih timova Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) u noći s petka na subotu kontrolirali su ugostiteljske objekte na području Zenice, a tom prilikom uhapšene su četiri osobe i zaplijenjena je droga.

Gosti legitimirani

Naša ekipa bila je s timovima MUP-a ZDK na nekoliko lokacija. Za vrijeme višesatne akcije, policijski timovi prekontrolirali su brojne noćne klubove i diskoteke, stotine gostiju u njima, a stacionirane patrole kontrolirale su i vozila u saobraćaju.

Tokom kontrole ugostiteljskih objekata, policijski timovi legitimirali su goste te provjeravali eventualno nošenje oružja ili predmeta koji bi mogli predstavljati opasnost za ostale prisutne u objektima.

Nakon akcije, pretresa objekata i kontrole građana, policija je uhapsila četiri osobe zbog posjedovanja droga. Kako saznajemo, uhapšene su dvije osobe iz Zenice, a dvije iz Nemile. Među uhapšenim Zeničanima je E. Š., kod kojeg su nađeni spid i marihana, dok je kod uhapšenih iz Nemile nađena marihuana.

Sigurno okruženje

Prema riječima Aldine Alić, portparola MUP-a ZDK, radi se o uobičajenim pojačanim aktivnostima, a još se sumiraju rezultati akcije, o kojima će nešto više biti poznato danas.


Alić: Uobičajene aktivnosti

I u proteklom su periodu, na području ZDK, također vršene racije i slične akcije koje imaju za cilj stvaranje sigurnijeg okruženja za sve građane, posebno jer je u proteklom periodu u Zenici zabilježeno nekoliko pucnjava.

Prekontrolirani brojni ugostiteljski objekti i stotine gostiju

Prevencija kriminala

Alić je naglasila da je akcija planski realizirana, a sve zbog preveniranja u vršenju krivičnih djela.

- Osim toga, na ovaj način preveniramo i prekršaje, pronalazimo nedozvoljene predmete, oružje, eventualno pratimo osobe koje su sa sigurnosnog aspekta interesantna za naš rad. U ovom slučaju, akcent je bio na pregledu i kontroli ugostiteljskih objekata, odnosno objekata u kojima se okuplja veći broj osoba - pojašnjava Alić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.