"AVAZ" SAZNAJE

Sarajlija sam došao na razgovor u policiju: Nisam pedofil, samo sam urinirao!

A. B. (38) tvrdi da se nije samozadovoljavao gledajući u djecu

Policija razgovara s građanima

Piše: D. PAŠALIĆ

13.11.2018

Zenička policija obavila je razgovor sa 38-godišnjim Sarajlijom A. B., kojeg su građani prijavili da na Kamberovića polju u Zenici, svega nekoliko metara od najvećeg dječijeg igrališta u gradu čelika, još od ljeta, usred dana, gleda djecu i samozadovoljava se, saznaje „Dnevni avaz“.

Obavili razgovor

Kako saznajemo u zeničkoj policiji, A. B. je tokom saslušanja tvrdio da nema nikakve veze s prijavljenim slučajevima. Osumnjičeni je rekao da je samo urinirao te da se nije samozadovoljavao gledajući u djecu.


Fotografija osobe za koju se sumnja da vreba mališane

S druge strane, samozadovoljavanju su svjedočili brojni prolaznici i majke djece. O njegovim seksualnim radnjama svjedočila je i 12-godišnjakinja, koja je to objavila na Facebooku. Djevojčica tvrdi da je on još ljetos bio svega dva metra od nje kada se na Kamberovića polju nalazila s prijateljicom. Kada se okrenula, ugledala ga je kako masturbira tik iza njih, sa svučenim hlačama do koljena, nakon čega su odmah pobjegle.

Roditelji oprezni

Istražitelji ujedno nastavljaju s prikupljem dokaza i razgovorima sa građanima. Aldina Alić, portparol MUP-a ZDK, kaže da su policijske patrole konstantno na terenu, te da su dobile konkretne i jasne zadatke kako bi se spriječili ovakvi slučajevi i zaštitili građani, posebno najmlađi.  Zbog ovog šokantnog slučaja brojni roditelji na Kamberovića polju su na dodatnom oprezu dok se njihova djeca igraju na igralištu. 

Stigle brojne potvrde 

Zeničanka koja je upozorila na seksualnog manijaka, objavivši i njegovu fotografiju na Facebooku, ističe da je nakon objave priče u „Dnevnom avazu“ dobila brojne poruke majki koje su, također, svjedočile svemu što i ona.

- Javili su mi se brojni roditelji, pa i djevojčice, da potvrde ono čemu sam svjedočila. Dala sam i izjavu policiji. Svi su se „digli na noge“ da se pronađe. Neko ga mora znati, ne može živjeti ispod kamena. Vjerujem da će policija uraditi dobar posao – kaže naša sagovornica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.