NEZAPAMĆENO

Horor u Zadru: Darko se napio, uzeo hormone, pa krvnički premlatio djevojku, s njenom glavom slomio lavabo

Tužilaštvo Daruvarca tereti za prijetnju i nanošenje teške tjelesne povrede

Darko Kovačević zvani Daruvarac. Facebook

Alo.rs

13.11.2018

Darko Kovačević zvani Daruvarac je prije pet mjeseci u kafiću u Zadru premlatio djevojku, tukao je pesnicama i nogama, najviše po glavi i licu, i gazio je po cijelom tijelu. Udarao je njenom glavom u lavabo toliko jako da se lavabo slomio.

Tužilaštvo Daruvarca tereti za prijetnju i nanošenje teške tjelesne povrede. Državni tužilac Igor Vulić zatražio je ujedinjenu kaznu od pet godina i šest mjeseci.

- Okrivljeni ne boluje od nikakvih duševnih bolesti, ima samo dijagnozu nesanice, odnosno, poremećaja spavanja zbog griže savjesti - kazao je i dodao kako Daruvarac pije nekoliko tableta dnevno, uključujući antipsihotike, antidepresive i anksiolitike, prenose mediji.

- Za prijetnje apsolutno nisam kriv, a za ostatak optužnice nisam kriv kako se navodi - kazao je Darko Kovačević kome se u Zadru sudi jer je krvnički premlatio djevojku u junu ove godine.

On je nezrela osoba, frustrirana, puna gnjeva prema okolini. Instagram

- On je nezrela osoba, frustrirana, puna gnjeva prema okolini. Zanemaruje i ne poštuje prava drugih. Sklon je prijevarama, prijetnji i manipulaciji. Kazao mi je kako je, dok je kao dijete živio u Banjoj Luci, neko njegovoj porodici prijetio nožem, kao i da su mu bakinu kuću bombom digli u zrak - kazao je izvor.

Daruvarac je istakao kako je na dan napada bio na proslavi kod prijatelja. Od 14 do 22 sata navodno je popio dvije litre vina i deset viski-kola. Ipak, to je sve nagađanje jer mu alkotest nije urađen pošto ga je policija uhapsila tek sljedećeg dana, poslije napada.

Državni tužilac Igor Vulić zatražio je ujedinjenu kaznu od pet godina i šest mjeseci. Facebook

- Jesam ja vama rekao da sam u kafiću u 22 sata naručio čivas? Jesam vam rekao? - pitao je vještaka i psihijatra ovaj nezaposleni automehaničar, dodajući da je tada uzimao i druge tablete.

- Uzimali ste spolni hormon testosteron i hormone rasta, ali to u kombinaciji s alkoholom nema većeg uticaja na uračunljivost od alkohola samog - kazao je ljekar.

U čitanju optužnice čulo se kako je Daruvarac, na opasku gosta kafića da djevojku prestane da bije jer će je tako ubiti, odgovorio - "to i želim". Djevojka je sad u KBC-u Rebro, gdje se oporavlja nakon operacije lica koje joj je poslije napada bilo smrskano.

Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak iskazima svjedoka. Rok za donošenje prvostepene presude je 14. decembra, a ako se do tada ne donese presuda, Kovačević se mora pustiti na slobodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.