Bilčar optužen za ubistvo Milovanovića

CRNA HRONIKA Okružno javno tužilaštvo Banja Luka

Bilčar optužen za ubistvo Milovanovića Optužnicom su obuhvaćeni još i njegov prijatelj Marko Mihajlović te Milovanovićevi drugovi Đorđe Borovčanin i Đorđe Đenadija iz Bosanske Dubice

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Gorana Bilčara (27) iz Laktaša zbog ubistva Bojana Milovanovića (29) iz Bosanske Dubice, kojeg je ubo šrafcigerom u glavu tokom tučnjave kod parka Kupusište u Banjoj Luci. 

Optužnicom su obuhvaćeni još i Bilčarev prijatelj Marko Mihajlović (27) iz Banje Luke te Milovanovićevi drugovi Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (22) iz Bosanske Dubice, koji se terete za učestvovanje u tučnjavi.

Krvavi obračun odigrao se 18. oktobra oko 3.15 sati u ulici Nikole Pašića u Banjoj Luci i svemu je prethodio bezazleni verbalni sukob u pekari "Marčelo”.

Milovanović je s društvom bio u noćnom provodu u Banjoj Luci, gdje su proslavljali završetak fakulteta jednog od prijatelja. Bilčar i društvo također su bili u provodu i, sudeći prema iskazima svjedoka, u gradu nisu imali nikakav sukob. Slučajno su se sreli tek kada su došli u pekaru da jedu. Tu je došlo do bezazlenog sukoba koji se brzo smirio. 

Međutim, nakon što su Dubičani sjeli u automobil Fiat i krenuli kući navodno su, zbog nepoznavanja grada, promašili ulicu u koju su trebali skrenuti. Zbog toga su se vratili prema pekari, pa opet nazad. Vidjevši to, druga grupa je posumnjala da im suparnici nešto spremaju. Bilčar i Mihajlović BMW-om su krenuli za njima i presreli ih na raskrsnici kod Kupusišta. Tu je došlo do svađe koja je brzo prerasla u tučnjavu u kojoj je Bilčar šrafcigerom usmrtio Milovanovića.

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH