CRNA HRONIKA

Bilčar optužen za ubistvo Milovanovića

Optužnicom su obuhvaćeni još i njegov prijatelj Marko Mihajlović te Milovanovićevi drugovi Đorđe Borovčanin i Đorđe Đenadija iz Bosanske Dubice

Svađa koja je brzo prerasla u tučnjavu. Arhiv - Ilustracija

O. Mа.

14.11.2018

Okružno javno tužilaštvo Banja Luka podiglo je optužnicu protiv Gorana Bilčara (27) iz Laktaša zbog ubistva Bojana Milovanovića (29) iz Bosanske Dubice, kojeg je ubo šrafcigerom u glavu tokom tučnjave kod parka Kupusište u Banjoj Luci. 

Optužnicom su obuhvaćeni još i Bilčarev prijatelj Marko Mihajlović (27) iz Banje Luke te Milovanovićevi drugovi Đorđe Borovčanin (25) i Đorđe Đenadija (22) iz Bosanske Dubice, koji se terete za učestvovanje u tučnjavi.

Krvavi obračun odigrao se 18. oktobra oko 3.15 sati u ulici Nikole Pašića u Banjoj Luci i svemu je prethodio bezazleni verbalni sukob u pekari "Marčelo”.

Milovanović je s društvom bio u noćnom provodu u Banjoj Luci, gdje su proslavljali završetak fakulteta jednog od prijatelja. Bilčar i društvo također su bili u provodu i, sudeći prema iskazima svjedoka, u gradu nisu imali nikakav sukob. Slučajno su se sreli tek kada su došli u pekaru da jedu. Tu je došlo do bezazlenog sukoba koji se brzo smirio. 

Međutim, nakon što su Dubičani sjeli u automobil Fiat i krenuli kući navodno su, zbog nepoznavanja grada, promašili ulicu u koju su trebali skrenuti. Zbog toga su se vratili prema pekari, pa opet nazad. Vidjevši to, druga grupa je posumnjala da im suparnici nešto spremaju. Bilčar i Mihajlović BMW-om su krenuli za njima i presreli ih na raskrsnici kod Kupusišta. Tu je došlo do svađe koja je brzo prerasla u tučnjavu u kojoj je Bilčar šrafcigerom usmrtio Milovanovića.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.