PARTIZANOVCI

Uhapšeni pripadnici Kimijeve grupe: Pali zbog droge i nasilničkog ponašanja

Trojica maloljetnika su, također, obuhvaćena ovim postupkom, kao i mladić koji je otuđio tepih

Uhapšene 22 osobe. Telegraf.rs

Telegraf.rs

14.11.2018

U nekoliko akcija pripadnici policije su, u saradnji s nadležnim tužilaštvima, uhapsili 22 osobe zbog krivičnog djela iz oblasti imovinskih delikta, kao i zbog krađa.

Protiv još 16 osoba podnijete su prijave. Trojica maloljetnika su, također, obuhvaćena ovim postupkom, kao i mladić koji je otuđio tepih.

Među uhapšenima za razbojništvo su Aleksa Janković, Vuk Vučinić, Ilija Barać i Dušan Gudović, svi pripadnici Partizanove navijačke grupe, koju vodi Miloš Radisavljević Kimi, poznatije kao "Partizanovci".

Barać za pokušaj ubistva i nasilničko ponašanje, Vučinić za drogu i nasilničko ponašanje, a Janković za nasilničko ponašanje.

Grupa koju predvodi Radisavljević najjači je oponent "Jugu", ekipa koju predvodi na utakmicama Partizana smještena je na istočnoj tribini, gdje se nalazi i treća frakcija navijača crno-bijelih pod nazivom "Zabranjeni".

Kimi je nedavno dospio u centar pažnje zbog žučne rasprave s bivšim trenerom košarkaša Partizana Duška Vujoševića koji je, između ostalog, kritizirao sagovornika da je svojevremeno uzimao novac od njegovih igrača za razne navijačke potrebe.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.