ROČIŠTA

Predmet "Volan": U krađu vozila išli Peugeotom supruge Davora Ninkovića

Enis Mandal i Miroslav Pajić BMW-om udarili u policijsko vozilo

Srećko Trifković: Jedan od optuženih. Arhiv

A. Ka.

15.11.2018

Čitanjem optužnice danas je u Sudu BiH nastavljeno suđenje automafijašima u predmetu "Volan", koji se terete za višemilionske krađe vozila.  

Sreto Pajić i Davor Ninković, koji su djelovali na području sarajevske općine Ilidža, u većinu pohoda krenuli su Peugeotom, vlasništvo Ninkovićeve supruge. Nakon što bi odabrali vozilo, prilazili bi lijevim vratima i rezali bravu te bi, uz pomoć dekodera, pokretali automobile. Ukradena vozila, u većini slučajeva, odvozili su u iznajmljene garaže u Pejtonu, Butmiru... Neka od vozila prodavana su u Zvorniku, odakle su završavala u Srbiji ili bi od vlasnika tražili novac za povrat automobila.  

Tužilac Džermin Pašić, prezentirajući opširnu optužnicu, kazao je da su jedne prilike Enis Mandal i Miroslav Pajić u BMW-u, koji im je služio kao takozvani borbenjak, zatečeni u Vogošći. Ugledavši policiju, udarili su u policijski Golf 5. S njima u društvu bila je nepoznata osoba koja je uperila pištolj u policajce. Tom prilikom u desnu podlakticu ranjen je Miroslav Pajić.  

U optužnici je i Jozo Markić, koji je, s njemu poznatim osobama, "operirao" na području Hercegovine. Vozila, koja su mahom ukradena u Čitluku i Mostaru, završavala bi u Konjicu, odakle ih je preuzimao Zoran Mirjanić te prevozio u Višegrad. Neka od vozila završavala su za mizerne novce na autootpadu u Grudama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.