PELAGIĆEVO

Izrešetao suprugu sa pet hitaca pa presudio i sebi

Nikola Pelagić usmrtio suprugu Darinku iz pištolja

Zločin se dogodio ispred porodične kuće Pelagića

Piše: Lj. LjUBOJEVIĆ

16.11.2018

Dan nakon velike tragedije u Pelagićevu, gdje je Nikola Pelagić (58) ispred porodične kuće hicima iz pištolja ubio suprugu Darinku (55), a potom se ubio, još nije poznat motiv za ovaj krvavi zločin.

Prijetio ukućanima

U Pelagićevu se nezvanično moglo čuti da je Nikola u suprugu ispalio pet hitaca iz pištolja, dok je šestim presudio sebi. Izrešetao ju je po glavi i tijelu. Jedan od mještana kazao nam je da će istina, najvjerovatnije, otići s njima u grob.

- Nikolin sin vidio je da se otac svađa sa majkom pa je brzo otrčao do strica, čija se kuća nalazi do njihove. No, sve je bilo kasno. Nikola je u međuvremenu pucao u suprugu i izvršio samoubistvo - ispričao je naš sagovornik.

Nikola je večer prije tragedije, otkrio nam je ovaj mještanin, sletio vozilom sa puta, navodno pijan.


Mještani jučer sa policijom na mjestu tragedije

- Priča se da je prijetio ukućanima, vjerovatno pod utjecajem alkohola. Tog jutra, kafa je ostala nepopijena na terasi njihove kuće. Supružnici su se posvađali i nesretni Nikola je oduzeo život supruzi i sebi – kaže šokirani komšija supružnika Pelagić.

Pronađen pištolj

Slobodanka Lukić iz Odjela za odnose s javnošću Okružnog javnog tužilaštva Doboj, koje je nadležno za istragu ovog mučnog slučaja, potvrdila je da su pripadnici Policijske stanice Pelagićevo i Policijske uprave Bijeljina u dvorištu porodične kuće pronašli mrtve Nikolu i Darinku, kao i pištolj kojim je počinjeno ubistvo i samoubistvo te više čahura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.