SARAJEVO

Adis Šetkić: Nisam nikom krao mobitel, migranti su me napali

Niko mi nije pritekao u pomoć i morao sam se sam braniti pa sam izvukao nožić da odbijem napad, kaže Šetkić, koji je lakše povrijeđen

Adis Šekić: Povreda na desnom oku

Piše: B. C.

16.11.2018

Redakciji „Dnevnog avaza“ obratio se Adis Šetkić, koji je privođen u srijedu zbog tuče u sarajevskom tramvaju. Šetkić demantira navode da je pokušao ukrasti mobitel migrantima te ukazuje na zapisnik iz Policijske uprave Centar Sarajevo u kojem se navodi da je u pitanju tuča, a ne krađa.

- Ne sporim ja svoju kriminalnu prošlost, šta je bilo, bilo je, sada imam posao i ne želim da se o meni piše nešto što nije tačno. Oni su mene napali, pokušali su da mi otmu mobitel. Niko mi nije pritekao u pomoć i morao sam se sam braniti pa sam izvukao nožić da odbijem napad - kazao nam je Šetkić, pokazujući nam povredu na desnom oku. 

U zapisniku Policijske uprave Centar navodi se da je 14. novembra u 19.15 sati u tramvaju koji se u tom trenutku nalazio u blizini Centralne banke, nakon verbalne prepirke, došlo do tuče između Adisa Šetkića i stranih državljana Muhameda Lotfija (Mohamed) i Idriza Zahirija (Idriss) kojom prilikom su sva trojica lakše povrijeđena.  

Šetkić je nakon toga zamahivao nožićem prema migrantima te njime lakše povrijedio Zahirija. U zapisniku se navodi da su sva trojica počinila prekršaj zbog remećenja javnog reda i mira tučom, a Šetkić je prekršio zakon o nedozvoljenom držanju oružja.


Faksimil njegovog zahtjeva

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.