AVAZ SAZNAJE Drama u sudnici Kantonalnog suda

Tuzla: Optuženi se pokušao spaliti tokom izricanja presude, život mu spasili sudski policajci

Do pokušaja samozapaljenja je došlo nakon što je predsjednik vijeća objavio osuđujuću presudu

A. ALJIMI
16.11.2018 20:27

Drama u Kantonalnom sudu u Tuzli

Foto: Ilustracija

U sudnici Kantonalnog suda u Tuzli danas se tokom izricanja presude u krivičnom predmetu protiv optuženog Mrkonjić Fikreta odvijala prava drama.  

Naime, on se nakon što je predsjednik sudskog vijeća objavio da je kriv, pokušao zapaliti, a na izricanje presude je došao sa slobode. 

Ipak, brzom intervencijom službenici Sudske policije Federacije Bosne i Hercegovine – Odjeljenja sudske policije sudova TK spriječene su veće posljedice po Mrkonjića, ali i sudsko vijeće, tužioca i druge prisutne osobe. Brzo je ugašen plamen, a Mrkonjiću su sudski policajci pružili prvu pomoć do dolaska ekipe hitne medicinske pomoći. 

Mrkonjić je zadobio opekotine na potkoljenici lijeve noge, te je nakon ljekarskog pregleda zadržan na Psihijatrijskoj klinici KCU Tuzla, dok je jedan službenik sudske policije zadobio opekotine šaka na obje ruke čiji stepen u ovom momentu nije utvrđen.

O navedenom događaju je upoznat dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i MUP Tuzlanskog kantona čiji službenici su obavili uviđaj i poduzimaju daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Prema nezvaničnim informacijama optuženi je unio bočicu sa za sada neutvrđenom zapaljivom tečnosti, a nakon izricanja presude polio se po nogavicama i zapalio.

NA VRH