INCIDENT Intervenirala i policija

Sarajevo: Muškarac popio kanabisovo ulje, Hitna pomoć ga dva puta odvodila iz Narodnog pozorišta

Jednostavno, radi se o čovjeku koji je bolestan - kazao nam je Bajrović

A. ALJIMI - Al. Ti.
16.11.2018 22:10

Odveden u Zavod za alkoholizam i ostale toksikomanije

Foto: Avaz

Hitna pomoć odvela je muškarca u Zavod za alkoholizam i ostale toksikomanije zato što se u Narodnom pozorištu, kako tvrde očevici koji su nas kontaktirali, skinuo go i šetao po objektu. 

Inače, muškarac je navodno ekipi Hitne pomoći kazao da je popio kanabisovo ulje te je naknadno odveden u Opću bolnicu na infuziju.

Kako tvrde očevici, muškarac je dva puta izazvao incident i oba puta intervenirala je policija.

Također, od očevidaca smo saznali da je u vrijeme incidenta igrala predstava "Balkanski špijun" te su, kako kažu očevici, i gledaoci svjedočili neprijatnim scenama.

Kontaktirali smo i direktora Narodnog pozorišta Izudina Bajrovića.

- Nije bio niko go, radi se o bolesnom čovjeku koji je prije naše predstave bio u nekoj vrsti nervnog rastrojstva. Zvali smo Hitnu, oni su došli po njega i odvezli ga. Vrlo brzo nakon toga su ga pustili, vratio se, ali bez poboljšanja stanja. Nakon toga smo opet zvali Hitnu pomoć, koja ga je opet odvezla. Međutim, nije istina da je čovjek hodao go po Narodnom pozorištu i nije istina da je iko drugi osim uposlenika prisustvovao tome, jer radilo se o našim poslovnim prostorijama, a ne o javnom prostoru kojem je prisustvovala naša publika. Jednostavno, radi se o čovjeku koji je bolestan - kazao nam je Bajrović. 

Oglasi

NA VRH